ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Λιγότερα ακίνητα προς ενοικίαση στον Βόλο

λιγότερα-ακίνητα-προς-ενοικίαση-στον-753987

Για μειωμένη προσέλευση γονέων και φοιτητών κάνουν λόγο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του real estate, αποδίδοντας το συγκεκριμένο γεγονός στο ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων μισθώνεται πλέον μέσω Airbnb.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η μίσθωση ακινήτων μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ενδιαφέρον αρκετών ιδιοκτητών στρέφεται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ακινήτων που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε φοιτητές.

Την δεδομένη χρονική περίοδο, ειδικότερα, η αναζήτηση φοιτητικής στέγης μονοπωλεί το ενδιαφέρον νεοεισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά η κίνηση που σημειώνεται στα μεσιτικά γραφεία εκτιμάται ότι είναι μειωμένη σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια.

Το ενδιαφέρον άρχισε να εκδηλώνεται λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών και αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών, ωστόσο, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών.

Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες πολλών οικογενειών είναι ένας από τους βασικούς λόγους που διαμορφώνουν τη φετινή τάση στην κίνηση του real estate, σύμφωνα με την εκτίμηση επαγγελματιών του χώρου, ενώ αυξάνονται τα ενοικιαστήρια που αναρτώνται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν καινούργια ή ανακαινισμένα διαμερίσματα, με αυτόνομη θέρμανση και θωρακισμένη πόρτα, είτε στο κέντρο, είτε μακρύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, που εξυπηρετεί τη μετάβασή τους στη Σχολή που έχουν εισαχθεί.

Καινούργια ή ανακαινισμένα δυάρια και γκαρσονιέρες βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου, οι τιμές ενοικίασης στις γκαρσονιέρες σε άριστη κατάσταση κυμαίνονται μεταξύ 180 και 260 ευρώ, ενώ για τα δυάρια, αντίστοιχα, το εύρος των τιμών ορίζεται μεταξύ 200 και 350 ευρώ, κατά περίπτωση.

Η ίδια επισήμανε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, γονείς και φοιτητές, ζητούν να νοικιάσουν διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση, ανακαινισμένα, με όλα τα κομφόρ, στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Πολλοί γονείς βολιδοσκοπούν, στο μεταξύ, το πεδίο, συγκρίνουν τιμές και ακίνητα, μέχρις ότου αποφασίσουν ποιο θα επιλέξουν τελικά για τα παιδιά τους, που ξεκινούν έναν καινούργιο κύκλο ζωής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου