ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης: «Στο έργο των ενοριακών συσσιτίων κάνουμε την αγάπη πράξη»

μητροπολίτης-στο-έργο-των-ενοριακών-754128

Με την συμμετοχή 350 και πλέον εθελοντριών κυριών, τελέστηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, Προστάτου του έργου των συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς – υπευθύνους των ενοριακών συσσιτίων της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης, μετά το πέρας του οποίου ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Ιερείς για τον κόπο, που καταβάλουν, για να κρατήσουν ζωντανά τα Σπίτια Γαλήνης Χριστού. Ευχαρίστησε τις εθελόντριες κυρίες, που χαρακτήρισε «θησαυρό της Εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι το έργο που επιτελούν «είναι έργο Θεού, για ο οποίο όλοι θα κριθούμε, γιατί πάνω σ’ αυτό κάνουμε την αγάπη πράξη». Κάλεσε τις εθελόντριες να κρατήσουν ζωντανό τον ζήλο και την διάθεση προσφοράς και εξήρε το γεγονός ότι, χάρη σ’ αυτές, η τοπική Εκκλησία ανταποκρίνεται, επί σειρά ετών, στις ανάγκες της κοινωνίας μας και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, δι’ ολίγων, στο σύνολο των κοινωνικών και φιλανθρωπικών παρεμβάσεων της τοπικής Εκκλησίας, σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή και χρονίων αναγκών.

Μίλησε για το σημαντικότατο έργο που επιτελέστηκε και φέτος στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου, όπου φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες παιδιά, αναφέρθηκε στην άρτια διεξαγωγή των καλοκαιρινών πανηγύρεων, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και κάλεσε τις εθελόντριες να γίνουν ευαγγελίστριες της αγάπης του Θεού και μάρτυρες της αλήθειας της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν το Κέντρο Σίτισης «Δος Ημίν σήμερον» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και 26 ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, στα οποία προσφέρονται περίπου 2.500 μερίδες φαγητού ημερησίως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου