Δύο συγκεντρώσεις για Πρωτομαγιά στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2007-04-29, 00:00:00
“Στα δύο χωρισμένοι” και με ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στο Βόλο.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία επίσης θα συμμετέχει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, που σε ανακοίνωση επισημαίνει “δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να αντισταθούμε στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση, παλεύουμε για να φέρουμε πιο κοντά έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και απαραίτητος”.
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώσει συγκέντρωση τις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου του Βόλου, ενώ προσυγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του λιμανιού για τα σωματεία και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στην πλατεία Αγίου Νικολάου για τη νεολαία, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.
Πορεία την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν και οι αντεξουσιαστές της κατάληψης Ματσάγγου από το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.

Τα λεφτά των Ταμείων...
Βασικό αίτημα από το ΕΚΒ στη διακήρυξη “να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και να αποδοθούν διαχρονικά οι ευθύνες. Δεν θα επιτρέψουμε , επισημαίνεται, η διαχείριση των χρημάτων των Ταμείων που είναι χρήματα και των εργαζομένων, να γίνεται με αδιαφάνεια και με τρόπους επισφαλείς για το μέλλον τους από πλειοψηφίες που δεν τους εκπροσωπούν». Και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι ζωντανό, γιατί η αντίσταση στις πολιτικές που θέλουν να ανατρέψουν όσα με αγώνες και με θυσίες κερδίσαμε, επιβάλλει ενότητα και συσπείρωση, δηλαδή εκείνα ακριβώς τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον αγώνα των ηρώων εκείνων που έπεσαν στο Σικάγο, εδώ στην περιοχή μας το 1936 και παντού σε όλο τον κόσμο, για καλύτερα μεροκάματα, ανθρωπινότερες συνθήκες δουλειάς, κοινωνική δικαιοσύνη. Και οι αγωνιστές εκείνοι είχαν τις πολιτικές τους διαφορές, προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Μπροστά όμως στον κοινό στόχο, βρήκαν εκείνα που τους ένωναν και ενωμένοι έδωσαν τον αγώνα τους, πετυχαίνοντας το οκτάωρο και άλλες σημαντικές κατακτήσεις, αφήνοντας στο περιθώριο μικροκομματικές σκοπιμότητες και άλλες επιδιώξεις».
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει “ενισχύουμε το ΠΑΜΕ για να ενισχυθεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, να ενωθούν στον δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, των πρώην ΔΕΚΟ, Έλληνες και μετανάστες. Να αναπτυχθεί η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με την μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενους. Ένταση της αντιπαράθεσης με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ. Αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γιατί στηρίζει για χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική και επιχειρεί να αφοπλίσει το εργατικό κίνημα με την κοινωνική συναίνεση, με την ταξική συνεργασία και τους ψευτοδιαλόγους».
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=