ΛΑΡΙΣΑ

Δεν υπάρχει ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

δεν-υπάρχει-ανησυχία-για-τον-ιό-του-δυτ-754533

Κατόπιν πρόσκλησης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαου Ντίτορα προς τις εμπλεκόμενες περιφερειακές αρχές Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λάρισα, σύσκεψη με θέμα τον ιό του Δυτικού Νείλου και με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων μέσω κουνουπιών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.Νέστορας Αντωνίου, η Αναπληρώτρια Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Χαλιβέρα Ανθή, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Δημήτριος Λιόλιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ.Χάρης Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Κωτσός, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Ζήγρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ.Βασίλειος Πινακάς, η εκπρόσωπος του τμήματος Υγιεινής της Περιφέρειας Λάρισας κ. Ευαγγελία Γκανέτσιου, οι εκπρόσωποι του Γ.Ν. Καρδίτσας κ.κ. Ευδοξία Βαΐτση και Νικολέττα Κυρίτση, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας κ. Απόστολος Τσαρτσάλης, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Σταμάτιος Χατζηνικολιδάκης, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας κ.κ. Βασιλική Θεοδοσίου και Χρυσούλα Σταμάτογλου, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας Π.Ε Μαγνησίας κ.κ. Δέσποινα Ελευθεριάδου και Σταυρούλα Κασούμη, η ιατρός της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Δήμητρα Παππά καθώς και οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Τρικάλων κ.κ. Στεφανία Κωστοπούλου, Θεόδωρος Πετρόπουλος και Αντώνιος Πρεμέτης.

Ο Συντονιστής σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και δικής του πρωτοβουλίας, γίνεται η σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή συμπερασμάτων για το καλό των πολιτών, παρ’ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην Θεσσαλία.

Στη συγκεκριμένη ενημερωτική σύσκεψη, η πραγματοποίηση της οποίας ήταν ούτως ή άλλως στο πρόγραμμα του Συντονιστή, λόγω της επικαιρότητας και του αυξημένου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, συζητήθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων, των απαραίτητων δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, καθώς και το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, βάσει του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, ενώ αναφορικά με το κομμάτι της πρόληψης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Τέλος ο κ.Ντίτορας αναμένεται το προσεχές διάστημα να διοργανώσει σχετική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των οικείων Δήμων προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου