ΤΟΠΙΚΑ

Εξαπλώνεται ο «εφιάλτης» της κατσαρίδας

εξαπλώνεται-ο-εφιάλτης-της-κατσαρί-754588

Τον «εφιάλτη» της κατσαρίδας ζει σχεδόν όλος ο Βόλος. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι επί σειρά ετών δεν γίνονται ψεκασμοί στα φρεάτια, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί εστίες μόλυνσης και κόκκινες «ιπτάμενες» κατσαρίδες να ξεπετάγονται μέσα από αυτά και να κατακλύζουν σπίτια, διαμερίσματα, αυλές και μπαλκόνια.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγινε αποδέκτης και νέων καταγγελιών δημοτών που διαμαρτύρονται για το φαινόμενο με τις ιπτάμενες κατσαρίδες τόσο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, της Νέας Δημητριάδας, όσο και στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, ευρύτερα.

«Εχουν να γίνουν χρόνια ψεκασμοί και απεντομώσεις», λένε κάτοικοι συνοικιών, που επιχειρούν από μόνοι τους να δώσουν λύση στο πρόβλημα. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάθεσαι να πιεις καφέ στη βεράντα ή την αυλή και είσαι με την παντόφλα στο χέρι. Φοβόμαστε μην τρυπώσουν μέσα στα σπίτια και σχηματίσουν φωλιές», διαμαρτύρονται.

Στις συνοικίες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάτοικοι προχωρούν σε απεντομώσεις μέσα στα σπίτια τους, τοποθετούν ειδικές σίτες στα παράθυρα, το πρόβλημα όμως παραμένει όσο δεν γίνονται ψεκασμοί στα φρεάτια.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο. Καθημερινά σχεδόν οι Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ δέχονται διαμαρτυρίες δημοτών.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου ενημέρωσε ότι στον προϋπολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι για απεντομώσεις, που όμως γίνονται στοχευμένα κάθε φορά. «Στην ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχουν 140.000 φρεάτια. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να γίνουν ψεκασμοί σε όλο το δίκτυο. Προχωράμε όμως σε στοχευμένους ψεκασμούς κάθε φορά που έχουμε μία καταγγελία. Δυστυχώς αυτή την περίοδο και λόγω της περιπέτειας με τις κατασχέσεις της ΕΡΓΗΛ, είμαστε ζορισμένοι οικονομικά. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου, προτρέποντας τους δημότες να ενημερώνουν για το πρόβλημα τηλεφωνώντας στο 2421055555. «Θα πρέπει να δίνουν συγκεκριμένη διεύθυνση και άμεσα προγραμματίζεται για να γίνει ψεκασμός», σημειώνει. Χθες για παράδειγμα, όπως ενημέρωσε, έγινε ψεκασμός στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και Αναλήψεως μετά από καταγγελία δημότισσας που διαμαρτυρήθηκε και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου