ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για το χώρο φύλαξης σκαφών στα Πευκάκια

ανάδοχος-για-το-χώρο-φύλαξης-σκαφών-στ-754608

Αναδείχτηκε πλειοδότης για την αξιοποίηση του φυλασσόμενου χώρου έκτασης εφτά στρεμμάτων στα Πευκάκια για τη διαχείμαση επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επιτροπή του ΟΛΒ έλεγξε την προσφορά που κατατέθηκε από την Ιστιοπλοΐα Αιγαίου Α. Λιάπης και διαπίστωσε τη νομιμότητά της.

Επιπλέον, διαπίστωσε ότι πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΒ, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός δεκαπενθημέρου.

Η παραχώρηση θα είναι για χρονικό διάστημα τριών χρόνων με μίνιμουμ ετήσιο μίσθωμα ύψους 20.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα στο λιμάνι του Βόλου δεν υπήρχε πουθενά ένας οργανωμένος χώρος για τη διαχείμαση και τις εργασίες επισκευής των σκαφών.

Ο ΟΛΒ παραχωρούσε θέσεις στους ιδιοκτήτες σκαφών έναντι ανταλλάγματος στο χερσαίο τμήμα του στην τρίτη προβλήτα, στο ύψος της Μπουρμπουλήθρας.

«Η παραχώρηση γίνεται για να διευκολύνουμε τους χρήστες που σχετίζονται με το τουριστικό κομμάτι του λιμανιού, εκείνου που σχετίζεται με τα σκάφη, ώστε οι ιδιοκτήτες σκαφών να μπορούν να κάνουν εκεί τις επιθεωρήσεις τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Επισημαίνεται ότι για την αξιοποίηση του χώρου ο ΟΛΒ εγκατέστησε το προηγούμενο διάστημα πύλη ώστε να υπάρχει φύλαξη.

Διαγωνισμός για τις μετρήσεις ρύπων

Μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων κήρυξε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 36.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο ανάδοχος θα αναλάβει να διεξάγει μετρήσεις On Line των αέριων ρύπων NOx, O3, BETX και των σωματιδίων PM10 και PM2.5.

Η δειγματοληψία θα γίνεται από τεχνικό προσωπικό της ΟΛΒ ΑΕ υπό τις οδηγίες και σε συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του αναδόχου.
Ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί μέσα σε στεγασμένο, ασφαλή και κλιματιζόμενο χώρο που θα διατεθεί από την ΟΛΒ ΑΕ.

Η θέση δειγματοληψίας θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της ΟΛΒ ΑΕ μετά την επιλογή του αναδόχου, με τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις της αντιπροσωπευτικότητας των συλλεγόμενων δειγμάτων. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ετήσια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου