ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ανέργων στη ΔΕΗ Βόλου

παρέμβαση-ανέργων-στη-δεη-βόλου-754653

Να σταματήσει η διοίκηση της ΔΕΗ να εφαρμόζει προγράμματα διακοπών ρεύματος στους άνεργους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ζήτησαν χθες άνεργοι του Βόλου, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ.

Εκ μέρους των ανέργων, ο κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτικής της απέναντι στις αδύναμα οικονομικά ομάδες, ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα, με λογαριασμό ύψους 2.700 ευρώ, όντας άνεργος εδώ και πέντε χρόνια και με μοναδικό έσοδο το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλάκο, η διεύθυνση της Επιχείρησης τους ενημέρωσε ότι σε διαδικασία διακοπής βρίσκονται 2.000 σπίτια στη Μαγνησία.

«Με το «μπιλιέτο», η κυβέρνηση απειλεί ότι αν δεν πληρώσω προκαταβολή, δεν μπορούν να μου κάνουν διακανονισμό και θα μου κόψουν το ρεύμα», πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλάκος ο οποίος διαμένει σε σπίτι με επιδοτούμενο ενοίκιο, όπως και άλλοι άνεργοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, το 30% της συνολικής οφειλής, για να έχουν το δικαίωμα να προβούν σε διακανονισμό.

Οι άνεργοι επέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου ενώ ο κ. Τριανταφυλλάκος, κάλεσε τους ανέργους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ταξικά σωματεία σήμερα στις 19.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου