ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγιασμούς σχολείων ο Δήμαρχος Βόλου

σε-αγιασμούς-σχολείων-ο-δήμαρχος-βόλο-754679

Στην τελετή των αγιασμών στα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βόλου και 6ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, παρέστη σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Σε μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Μπέος τόνισε:

“Αλλη μια σχολική χρόνια ξεκίνησε σήμερα και χιλιάδες μαθητών ρίχνονται στον όμορφο και δύσκολο αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, που θα αποτελέσει και την σκαπάνη για να ανοίξουν νέους δρόμους και ενδιαφέρουσες προοπτικές για το μέλλον, που άλλωστε τους ανήκει.

Ευχή μου ολόθερμη για κάθε μαθητή και μαθήτρια, αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό και για κάθε γονέα και κηδεμόνα είναι να αποδειχθούν δυνατοί και με πίστη και ελπίδα να δώσουν το δικό τους αγώνα, ώστε το μέλλον να είναι για όλους πολύ πιο λαμπρό και ελπιδοφόρο.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική μας Αρχή η φροντίδα μας ήταν, είναι και θα είναι συνεχής για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης των σχολικών μονάδων και τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης τους, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον, που θα βοηθήσει όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης στην επίτευξη και την ευόδωση των στόχων και επιδιώξεών τους.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο”

Αγώνας δρόμου για συντηρήσεις

Αργότερα και μετά τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου της Πορταριάς ο κ. Μπέος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των συντηρήσεων και παρεμβάσεων στα διδακτήρια, είπε:

“Έχουμε καθυστερήσει οφείλω να πω αλλά δυστυχώς αυτή είναι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Διαγωνισμοί που έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο και έχουν δοθεί σε ανάδοχους δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει όλοι. Κάποια σχολεία προλάβανε, κάποια όχι αλλά είναι εν εξελίξει αυτή η διαδικασία και θέλω να πιστεύω ότι τους επόμενους 2-3 μήνες το 80% των σχολικών κτιρίων θα έχουν ολοκληρωθεί. Και τα υπόλοιπα να ολοκληρωθούν το 2019. Ούτως ή άλλως είναι μια διαδικασία που ξεκινήσαμε από το 2015 και κάναμε ένα πρόγραμμα και ανά έτος παρεμβαίνουμε σε έναν αριθμό σχολείων γιατί μιλάμε για 187 κτίρια. Σε μεγάλο βαθμό όμως τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια η κ. Κότογλου και ο κ. Γαλάτης αλλά και από την Τεχνική Υπηρεσία ο κ. Σταυρίδης δουλέψανε σκληρά, καταγράψανε τα προ Βλήματα και έχουμε ολοκληρώσει το 80%. Και συνεχίζουμε”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου