ΤΟΠΙΚΑ

Κτίριο «στολίδι» το νέο Νηπιαγωγείο Πορταριάς

κτίριο-στολίδι-το-νέο-νηπιαγωγείο-π-754699

Αγιασμός, αλλά και εγκαίνια σήμερα για το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς, που στεγάζεται στο Αρχοντικό Δράκου, ένα πρότυπο και σύγχρονο νηπιαγωγείο, ένα πραγματικό στολίδι, που έρχεται μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν να αντικαταστήσει το προηγούμενο που δικαιολογημένα είχε κριθεί ακατάλληλο να φιλοξενεί τα παιδάκια της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, κ. Μαρία Μαυρομμάτη, σε σύντομο χαιρετισμό της κατά την τελετή των εγκαινίων εξήρε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και ευχαρίστησε θερμά γιατί “αυτό το άπιαστο όνειρο το κάνατε εσείς πραγματικότητα και πετύχατε πολύ σύντομα να μας παραδώσετε αυτό το νηπιαγωγείο”.

Ανταπαντώντας στο δικό του χαιρετισμό ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι για “μία δημοτική αρχή είναι υποχρέωση της να δημιουργεί, να προσπαθεί για κάτι καλύτερο, για κάτι που έλειπε από την περιοχή” και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά,

Πιο αναλυτικά η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Μαρία Μαυρομμάτη ανέφερε:

“Καλή σχολική χρονιά σε όλους. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί ένα άπιαστο όνειρο σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους μας παραδόθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς (Αρχοντικό Δράκου). Ο Καβάφης αυτός ο μεγάλος ποιητής είχε γράψει “να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη”. Και αυτός ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς. Είχε πολλές περιπέτειες αλλά στο τέλος αυτού του ταξιδιού γίναμε πιο έμπειροι, πιο σοφοί και καταλάβαμε τι σημαίνει Ιθάκη. Σας ευχαριστούμε Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε γιατί αυτό το άπιαστο όνειρο το κάνατε εσείς πραγματικότητα και πετύχατε πολύ σύντομα να μας παραδώσετε αυτό το νηπιαγωγείο. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλοι μας, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι κοινότητες γιατί δεν έχουμε παιδιά μόνο από την Πορταριά αλλά και από την Μακρινίτσα, τις Σταγιάτες, το Κατηχώρι και μακάρι το νηπιαγωγείο να γεμίσει παιδιά! Και να διατηρηθεί και να ανθίσει”.

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος σε παιδιά και γονείς τόνισε:

“Να πω καταρχήν ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους, ούτε εγώ ούτε και οι συνεργάτες μου για ένα έργο που κάνουμε να δεχόμαστε ευχαριστίες. Εννοείται πως σας ευχαριστούμε αλλά είναι υποχρέωση μας. Μία δημοτική αρχή είναι υποχρέωση της να δημιουργεί, να προσπαθεί για κάτι καλύτερο, για κάτι που έλειπε από την περιοχή. Εύχομαι να το χαρείτε, να είναι λειτουργικό και να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο που είναι η αρχή από το νηπιαγωγείο αλλά πάνω από όλα μέσα από το σχολείο να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Δύναμη, υγεία και ότι καλύτερο”.

Ακόμη ο κ. Μπέος σε δηλώσεις προς τον τοπικό τύπο σημείωσε για το νέο Νηπιαγωγείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “δυστυχώς εξ ανάγκης έκαναν εκεί τα παιδάκια μάθημα. Αυτό ήταν ένα κληροδότημα, η δημοτική αρχή το αξιοποίησε βλέποντας τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και της Πορταριάς. Κάναμε ένα πρότυπο νηπιαγωγείο, σύγχρονο, για τον Βόλο όπως τον έχουμε ονειρευτεί, τον Βόλο του αύριο, τον Βόλο του μέλλοντος, τον Ευρωπαϊκό Βόλο. Για να μπορούν και τα παιδάκια ανθρώπινα να κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα. Έτσι με την τεχνική υπηρεσία και την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου ολοκληρώσαμε το συντομότερο δυνατόν και όπως βλέπετε παραδώσαμε ένα στολίδι”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου