ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βολιώτη ψυχίατρου

πλήθος-κόσμου-στην-κηδεία-του-βολιώτη-754713

Το αδιαχώρητο προκλήθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην κηδεία του γνωστού Βολιώτη ψυχίατρου Κωνσταντίνου Ξηρομερίτη.

Ο άτυχος επιστήμονας έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών την περασμένη Παρασκευή το βράδυ κι ενώ κολυμπούσε στο Παπά Νερό.

Κανένας από το συγγενικό, το φιλικό και το επαγγελματικό του περιβάλλον δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική κατάληξη.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και πολλοί γιατροί που βρέθηκαν στον ιερά ναό για το τελευταίο αντίο, ενώ ξεχωριστή θέση είχαν οι ασθενείς του 61χρονου ψυχίατρου.

Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την επιστημονική επάρκεια του 61χρονου ψυχίατρου αλλά και την ανθρωπιά του. Εξάλλου, οτιδήποτε έκανε σφραγιζόταν πάντοτε με ένα χαμόγελο που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στους οικείους του.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας «βούλιαξε» από κόσμο. Αισθητή ήταν και η παρουσία πολλών δικηγόρων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του 61χρονου, τα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του δικηγόρο Λαμπρινή Ξηρομερίτη, που τυλίχτηκαν στο πένθος.

Επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, ενώ μίλησε και ο ένας γιος του 61χρονου, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του.

Το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Κωνσταντίνου Ξηρομερίτη συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους τους.

Ο Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης ήταν γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας. Στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ιδιαίτερα γνωστός ήταν και μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ψυχίατρος. Μέχρι πριν από δέκα χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Συνέχισε την επαγγελματική του δράση ως ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον ήταν επιστημονικός συνεργάτης του «ΚΗΠΟΣ».

Επισημαίνεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε χθες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, όμως η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νεκροψία αναφέρεται ως αίτιο θανάτου «πνιγμός υπό διερεύνηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου