ΤΟΠΙΚΑ

Μαραθώνιος εκπαιδευτικών πριν το πρώτο κουδούνι

μαραθώνιος-εκπαιδευτικών-πριν-το-πρώ-755002

Σε μαραθώνιες συνεδριάσεις, που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ, επιδόθηκαν τα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την τοποθέτηση στα σχολεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν στον νομό προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά κενά. Εως και την τελευταία στιγμή εκπαιδευτικοί δεν γνώριζαν σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν για τον σημερινό Αγιασμό προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την περασμένη Τετάρτη το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μαζικούς διορισμούς στα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ωστόσο, το διήμερο που ακολούθησε αφορούσε στην προθεσμία παρουσίασής τους στις διευθύνσεις εκπαίδευσης προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Χθες, τα υπηρεσιακά συμβούλια πήραν τη σκυτάλη για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία και οι διαδικασίες διήρκησαν έως αργά το βράδυ και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί στο 100%.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν την ανάγκη ανακοίνωσης έως τέλος Αυγούστου των προσλήψεων αναπληρωτών προκειμένου τα υπηρεσιακά συμβούλια να έχουν το χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι σε ποια σχολεία θα παρουσιαστούν.

Σήμερα, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν και να υπάρχει σαφής εικόνα τυχόν κενών που θα απομείνουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών, λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, στα σχολεία από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξη των μαθημάτων. Τα όποια κενά υπάρξουν αναμένεται να καλυφθούν επίσης σύντομα μέσα από τη β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Στη γενική εικόνα πάντως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει τουλάχιστον ο κάθε δάσκαλος στο τμήμα και οι βασικές ειδικότητες καθηγητών.

Επίσης, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία προκειμένου να διανεμηθούν στους μαθητές μετά τον Αγιασμό ή την πρώτη ημέρα των μαθημάτων.

Σήμερα τα σχολικά προαύλια αναμένεται να πάρουν ζωή από περίπου 25.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στις 9:30 το πρωί, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών Βελεστίνου παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζου, ο οποίος προηγουμένως θα βρίσκεται στον Αγιασμό του 21ου Δ.Σ. Βόλου, στις 8:15 το πρωί. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, στις 10:15 το πρωί, όπου επίσης θα βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου. Ο Αγιασμός θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη.

Στα 7ο και το 9ο Γυμνάσια Βόλου ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ( Χείρωνος 53 ), στις 09:45 π.μ. Μετά τον Αγιασμό θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων στους μαθητές.

Ο Αγιασμός του 8ου Γυμνασίου Βόλου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα τελεστεί στον προαύλειο χώρο του σχολείου στις 9:30 το πρωί. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία της τάξης τους.

Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στις 9 το πρωί. Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στις 8:30 το πρωί. Τα παιδιά θα παραλάβουν την ίδια μέρα και τα βιβλία τους. Επίσης, μετά τον Αγιασμό, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων, από τον Διευθυντή του Σχολείου και από τον Σύλλογο Γονέων.

Στο ΕΠΑΛ Αγριάς όπου κατά την νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν οι τομείς Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Οικονομίας – Διοίκησης και Πληροφορικής, ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 9 το πρωί και μετά θα δοθούν βιβλία.

Αγιασμός και εγκαίνια νέου Νηπιαγωγείου στην Πορταριά

Αγιασμός και ταυτόχρονα εγκαίνια θα τελεστούν σήμερα το πρωί, στο νέο Νηπιαγωγείο στην Πορταριά.

Στη διπλή εκδήλωση για την έναρξη των μαθημάτων στο νέο Νηπιαγωγείο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:45 το πρωί, θα δώσουν το «παρών» ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Αγιασμός μαθημάτων και εκδήλωση για τη νέα χρονιά στον «Προμηθέα»

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:45 στα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Μαθητές, γονείς, φίλοι και απόφοιτοι των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών έχουν ήδη προσκληθεί. Η χορωδία του «Προμηθέα» υπό τη διεύθυνση του πιανίστα κ. Χατζόγλου Ηλία, πλαισιώνει την εκδήλωση. Το Σωματείο Γονέων Φίλων και Αποφοίτων «Προμηθέα» έχει φροντίσει για τη μικρή δεξίωση με γλυκά και δροσιστικά που θα ακολουθήσει.

Οι υπεύθυνοι και οι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» εύχονται «καλή σχολική χρονιά με υγεία και προκοπή σε όλη την μαθητική κοινότητα του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου