ΤΟΠΙΚΑ

Χώρο χαράς για παιδιά δημιούργησε η Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας

χώρο-χαράς-για-παιδιά-δημιούργησε-η-εν-755213

Χώρος χαράς και δημιουργικού παιχνιδιού για παιδιά δημιουργήθηκε με την φροντίδα του ΔΣ της Ενωσης πολυτέκνων Μαγνησίας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γραφείων της οδού Κουταρέλια. Στόχος της συγκεκριμένης, αλλά και κάθε πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται, είναι η κάλυψη των αναγκών των 3.700 πολύτεκνων οικογενειών της Μαγνησίας, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν περικοπεί οι παροχές της πολιτείας.

Ο χώρος παιχνιδιού και δημιουργικής δράσης, εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της χαρούμενης εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τα 80 παιδάκια πολύτεκνων οικογενειών που θα φοιτήσουν φέτος στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Ο καινούργιος χώρος αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά, που εξερεύνησαν με δημιουργική διάθεση το τραμπολίνο, την τσουλήθρα, τα σπιτάκια που είναι τοποθετημένα στον χώρο, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα πιστοποιημένα και σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά.

«Η αγάπη για το παιδί, μας οδήγησε στην απόφαση να αξιοποιήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο, όπου άλλοτε αποθηκεύονταν και διανέμονταν στις πολύτεκνες οικογένειες διάφορα είδη που μας παρείχε η πολιτεία. Μετά την περικοπή των παροχών που υπήρχαν παλιότερα, ο χώρος παρέμενε ανεκμετάλλευτος και έτσι αποφασίσαμε να τον διαμορφώσουμε κατάλληλα, για να αποτελέσει χώρο χαράς, παιχνιδιού και δημιουργίας για το πολύτεκνο παιδί» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των πολυτέκνων Τάνια Πράπα.

Κάθε γωνιά του νέου χώρου δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στο παιδί, οι εντυπωσιακές παραστάσεις στους τοίχους εξάπτουν δημιουργικά την φαντασία του και στόχος είναι να είναι ανοιχτός και το Σαββατοκύριακο, με την αρωγή εθελοντών πολύτεκνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ.

Η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου χώρου διήρκεσε έξι μήνες, ενώ όπως επεσήμανε η κ. Πράπα «τα παιχνίδια είναι όλα πιστοποιημένα για παιδιά, προκειμένου να παίζουν ανέμελα, όταν έρχονται οι γονείς για να συζητήσουν διάφορα θέματα ή για να πιουν τον καφέ τους».

Σε εγρήγορση οι πολύτεκνοι

Ο Σύλλογος είναι ιδιαίτερα δραστήριος και το ΔΣ πάντα σε εγρήγορση, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα δεκάδες ζητήματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια.

Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα είναι η βαριά φορολογία, και οι περικοπές παροχών, ενώ το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί η πολύτεκνη οικογένεια και να δοθούν κίνητρα από την πολιτεία, προκειμένου να δοθεί λύση στο δημογραφικό πρόβλημα.

«Ο αριθμός των πολύτεκνων οικογενειών είναι μεγάλος, αλλά όχι ενθαρρυντικός. Αριθμούμε περίπου 3.700 οικογένειες, εκ των οποίων οι 1.200 είναι νέες πολύτεκνες οικογένειες. Οι υπόλοιπες έχουν την πολύτεκνη ιδιότητα από το 1979 και εντεύθεν και αρχίζουν να γηράζουν» αναφέρει η πρόεδρος των πολυτέκνων, εμφανώς ανήσυχη.

«Η πολιτεία πρέπει να δώσει τα εφόδια, προκειμένου να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια. Είναι ήρωες οι πολύτεκνοι σήμερα, όταν όλοι μένουν στο ένα ή δύο παιδιά. Η πολιτεία σύμφωνα με το σύνταγμα, έχει υποχρέωση να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια» σημειώνει η κ. Πράπα.

Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους γονείς και τα αιτήματα που διατυπώνουν, με την προσδοκία της εξεύρεσης λύσης.

«Η πολιτεία είναι δυστυχώς απούσα, αλλά κάνουμε διάφορες παρεμβάσεις για μειώσεις τιμολογίων, προτάσσοντας το αίτημα να διορίζονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και δεκάδες ακόμη σημαντικά θέματα» τονίζει η κ. Πράπα, η οποία είναι, παράλληλα, γενική σύμβουλος της ανωτάτης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος.

Σε πείσμα των δυσκολιών, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της Ενωσης πολυτέκνων συνεχίζονται, χάρη στις προσπάθειες του ΔΣ και την αρωγή ανθρώπων με περίσσευμα καρδιάς, που στηρίζουν τον σύλλογο, ανώνυμα και διακριτικά, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο ζωής που αναπτύσσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου