ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για εθελοντές από την «Κιβωτό του κόσμου»

εκκληση-για-εθελοντές-από-την-κιβωτό-755228

Εκκληση για εθελοντές απευθύνουν στην τοπική κοινωνία οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του κόσμου» που λειτουργεί στο Διμήνι, ζητώντας την συνδρομή εκπαιδευτικών και λογοθεραπευτών, προκειμένου να υποστηριχθούν μαθησιακά τα 30 φιλοξενούμενα παιδιά.

«Χρειαζόμαστε εθελοντές εκπαιδευτικούς στην ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών και λογοθεραπευτές. Επίσης όσοι έχουν την διάθεση να βοηθήσουν στην μαγειρική, την καθαριότητα, την φροντίδα του σπιτιού, είναι επίσης πολύ σημαντικοί» υπογραμμίζει η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Μαρτίνη, υπεύθυνη για την δομή του Βόλου.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της «Κιβωτού» βασίζεται στον εθελοντισμό, και την προσφορά του κόσμου, που εκδηλώνεται με συγκινητική προθυμία. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, βασική προτεραιότητα είναι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο και τις γνώσεις τους, στα παιδιά που φιλοξενούνται.

Στο μεταξύ, διαρκείς είναι οι ανάγκες των παιδιών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά της «Κιβωτού» χρειάζονται τρόφιμα για το σχολείο, όπως ψωμί για τοστ, κρουασάν, τσουρεκάκια, ατομικούς χυμούς, κι οτιδήποτε ακόμη μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο, για κολατσιό.

Παράλληλα, υπάρχουν διαρκείς ανάγκες για είδη μαναβικής, απορρυπαντικά για το σπίτι της «Κιβωτού» στο Διμήνι, είδη ατομικής υγιεινής, απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.

Η υπεύθυνη της δομής του Βόλου, απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, καλώντας τους ευαισθητοποιημένους πολίτες «να μην ξεχνούν την δομή και να δείξουν για μια ακόμη χρονιά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στο έργο του πατρός Αντωνίου. Με βάση αυτή την αγάπη και την εμπιστοσύνη λειτουργεί η δομή τα είκοσι τελευταία χρόνια», όπως υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου