ΤΟΠΙΚΑ

Υπό κατάληψη τέσσερα Λύκεια

υπό-κατάληψη-τέσσερα-λύκεια-851206

Την αντίδρασή τους στην επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία και κυρίως στη μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρότειναν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν οι μαθητές σχολείων του Βόλου, οι οποίοι από τη Δευτέρα έβαλαν «λουκέτο» στα σχολεία του και ξεκίνησαν καταλήψεις.

Δυσοίωνο βλέπουν πως είναι το μέλλον τους οι μαθητές σχολείων του Βόλου, καθώς η είσοδός τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι αρκετά δύσκολη.

Οι μαθητές των 1ου, 3ου, 5ου και 8ου Λυκείων Βόλου αποφάσισαν να αντιδράσουν στη μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ξεκινώντας καταλήψεις.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η μείωση των εισακτέων θα έχει τρομερό αντίκτυπο στις οικογένειες αλλά και στους ίδιους τους μαθητές, μιας και η είσοδός τους σε κάποιο Τμήμα ή Σχολή θα είναι επώδυνη.

Την ίδια στιγμή η παραπάνω πρόταση αποκλείει μεγάλος μέρος μαθητών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια για να ετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημειώνουν δε πως στην παρούσα χρονική στιγμή που η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν υλοποιείται στα σχολεία της Μαγνησίας το φροντιστήριο θεωρείται μονόδρομος για τους περισσότερους μαθητές.

Όσοι φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό σκέλος, αποκλείονται από την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Η αντίδραση αυτή των μαθητών φαίνεται πως γενικεύεται, μιας και στα τέσσερα υπό κατάληψη σχολεία τα αιτήματα είναι ίδια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως μαθητές κι άλλων σχολείων του Βόλου ετοιμάζονται να συστρατευθούν, ξεκινώντας καταλήψεις.

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Στο μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί η ΕΛΜΕ Μαγνησία θα αποκλείσει το κτήριο της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας διαμαρτυρόμενη για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ενόψει του Καλλικράτη στην Εκπαίδευση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου – Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου με κύριο θέμα συζήτησης τη διεκδίκηση αιτημάτων και υπεράσπιση των κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου