ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή της ΕΑΣ Βόλου στο «Πρώτο Θέμα»

αγωγή-της-εασ-βόλου-στο-πρώτο-θέμα-461544

Με αγωγή στρέφεται κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου Νικήτας Πρίντζος, μετά το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής που φέρει την Ένωση μεταξύ των επιχειρήσεων που ελέγχονται από την Εφορία για μεγάλες οφειλές.

Ο κ. Πρίντζος προανήγγειλε χθες την κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας ποσό 200.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ΕΑΣ Βόλου.

Το δημοσίευμα αφορούσε στη ρύθμιση για διαγραφή χρεών προς το δημόσιο 4.000 επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, που επιχειρεί να επαναφέρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σε λίστα επιχειρήσεων με μεγάλες οφειλές συμπεριέλαβε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου -αναγράφεται ως Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Βόλου- την οποία παρουσιάζει με ληξιπρόθεσμο χρέος στο ελληνικό δημόσιο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

«Το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο και συκοφαντικό. Προκαλεί ζημιά στην εύρωστη και υγιή εικόνα της ΕΑΣ Βόλου, μία οργάνωση που αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά», δήλωσε ο κ. Πρίντζος προαναγγέλλοντας την κατάθεση αγωγής.

Η αναφορά σε δήθεν χρέος της ΕΑΣ κινητοποίησε το σύνολο των λογιστών της Ένωσης, οι οποίοι αναζήτησαν στα αρχεία τους, αλλά και στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία τυχόν παλαιότερο χρέος. Δεν εντοπίστηκε τίποτε. Η ΕΑΣ Βόλου όχι μόνο δεν οφείλει, απεναντίας μόλις χθες έλαβε 5.500 ευρώ ως επιστροφή φόρου, δήλωσε ο πρόεδρός της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου