ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στον Βόλο

κάλεσμα-συμμετοχής-στην-αυριανή-συγκ-755362

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα, εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ και απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης καλώντας τους εργαζόμενους να βάλουν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης τις δικές τους ανάγκες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στον Βόλο.

Εκ μέρους των σωματείων ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» ανέφερε τα εξής: «Τα σωματεία και οι φορείς καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

“Η επιτροπεία και τα μνημόνια τέλος” εξήγγειλε η κυβέρνηση όμως σήμερα είναι εδώ στην Αθήνα η τρόικα για να εξετάσει την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων. Η απάτη στο μεγαλείο της. Η ομιλία του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη έδωσε εξετάσεις και δεσμεύθηκε στα αφεντικά του ότι «θα τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους και για τα επόμενα χρόνια», δηλαδή μέχρι το 2060. “Τέλος τα μνημόνια, νέα εποχή, κανονικότητα, δίκαιη ανάπτυξη” είναι η νέα κοροϊδία που λανσάρει στους εργαζόμενους. Όμως προχθές ξεκίνησαν και πάλι οι μνημονιακοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και δεκάδων πρώτης κατοικίας. Τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ με διακοπές πάνε σύννεφο. Ο ΕΝΦΙΑ ήλθε αυξημένος. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι που δεν παίρνουν επίδομα, άλλοι δουλεύουν και δεν πληρώνονται. Η εργασιακή ζούγκλα ζει και βασιλεύει αφού είναι και θα παραμείνουν σε ισχύ οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα που έχουν σημαία τους το κέρδος. Διαβεβαίωσε ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι νόμοι θα είναι εδώ μέχρι το 2060. Θα μας τσακίζουν στην φορολογία, θα κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, θα κόβουν συντάξεις και μισθούς για να αποπληρωθεί το χρέος. Ένα χρέος που δημιούργησαν μέχρι δεκάρας, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβοι και δολοφόνοι του ΝΑΤΟ.

Αυτόν τον εφιάλτη για τους εργαζόμενους ξεδιάντροπα ονομάζουν «επιστροφή στην κανονικότητα» και «δίκαιη ανάπτυξη». Κοροϊδεύουν για επαναφορά των ΣΣΕ, αύξηση του κατώτερου μισθού όταν έχουν δώσει θωράκιση στους βιομήχανους με νόμους για να μην εφαρμόζουν τις ΣΣΕ, όταν για παράδειγμα η μερική απασχόληση σαρώνει την πλήρη και σταθερή εργασία. Όταν έχουν ξεφυτρώσει ένα κάρο δουλεμπορικά για να αποτελειώσουν όσους έχουν απομείνει με κάποια δικαιώματα. Αν πραγματικά ήθελαν να επαναφέρουν τις ΣΣΕ, τον κατώτερο μισθό, τις συντάξεις, και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που αφαιρέθηκαν με τα μνημόνια δεν είχαν παρά να ψηφίσουν στη Βουλή την πρόταση νόμου των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όμως την απέρριψαν ως ανεφάρμοστη και αντισυνταγματική.

Η κοροϊδία λοιπόν πάει σύννεφο. Φανερώνεται η παγίδα που στήνουν στους εργαζόμενους, τους θέτουν σε αναμονή, με κάποια ψίχουλα, με σιγή νεκροταφείου. Γι αυτό εμείς βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Σηκώνουμε ψηλά τις διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας. Κρατάμε ψηλά όπως τις είχαμε μέχρι τώρα τις σημαίες του ανυποχώρητου αγώνα. Τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, είναι εδώ και δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η νέα απάτη, δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Σήμερα δεκάδες σωματεία σε όλη την χώρα δίνουν τον αγώνα για τις ΣΣΕ π.χ. στην COSCO, για πλήρη και σταθερή εργασία, για Κυριακή αργία, ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.

Συνεχίζουμε μετά το μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη που έγινε το Σάββατο, γιατί έχουμε την δύναμη να φέρουμε τα πάνω- κάτω, γιατί για εμάς λύση δεν είναι η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η αποστράτευση. Λύση για εμάς είναι ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας.

Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για :

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές
  • Κατάργηση τώρα ‘όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα ΣΣΕ
  • Κατώτερος μισθός στα 751
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, χαρατσιών
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Με αυτά τα αιτήματα. Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες αύριο Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου