ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο νίκη ο στόχος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι κορυφής με τον Πιερικό

μόνο-νίκη-ο-στόχος-του-ολυμπιακού-στο-851206

Το παιγνίδι της χρονιάς δίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Στάδιο Βόλου ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Πιερικό στο ντέρμπι κορυφής σε ένα ματς με αρκετές ιδιαιτερότητες, με στόχο μόνο τη νίκη και με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο.
Ο Πιερικός έχοντας προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα που έχει πετυχημένο πέρασμα και από το Βόλο (έχοντας κερδίσει άνοδο με τον Ολυμπιακό ),είναι πρώτος, ενώ οι ερυθρόλευκοι με τον Κώστα Σταματίου στον πάγκο κατέχουν τη δεύτερη θέση και ο σημερινός αγώνας θα κρίνει πολλά.
Όλοι στον Ολυμπιακό κινούνται στον ρυθμό του σημερινού ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής με τον Πιερικό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε διαφορετική περίπτωση το βολιώτικο συγκρότημα θα περιοριστεί στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, με τον Θερμαϊκό και τη Λαμία να περιμένουν πως και πως στραβοπάτημα του Ολυμπιακού.
O Ολυμπιακός για να ξεπεράσει τον Πιερικό στη βαθμολογία δεν αρκεί να τον κερδίσει σήμερα στο μεταξύ τους ματς στο Βόλο, αλλά θέλει οι Κατερινιώτες να έχουν κι άλλες απώλειες, αφού στη συνέχεια έχουν και ματς στη Λαμία, ενώ οι ερυθρόλευκοι που θέλουν πλέον νίκες σε όλα τα παιγνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος, έχουν στο Βόλο ακόμη ένα ματς με το Θερμαϊκό.
Μετά την σημερινή 30η αγωνιστική που υπάρχει το ντέρμπι Ολυμπιακού -Πιερικού και η Λαμία κάνει ρεπό, ο Ολυμπιακός επιχειρεί δύο επικίνδυνες εξόδους στη στη Γραβιά (31η αγων.) και στην Καβάλα (32η αγων.), θα υποδεχθεί το Θερμαϊκό (33η ) και θα κλείσει το πρωτάθλημα παίζοντας εκτός έδρας με τον Εθνικό Κατερίνης (34η).
Αντίστοιχα, το πρόγραμμα του Πιερικού στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, μετά δηλαδή το σημερινό ντέρμπι, είναι το ακόλουθο: Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός), Λαμία (εκτός), Πολύκαστρο (εντός) και Αναγέννηση Άρτας (εκτός).
Αγωνιστικά τα προβλήματα για τον Ολυμπιακού έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αν και υπάρχουν κάποια ερωτηματικά.
Ο Σωκράτης Μπουντούρης υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τον ΠΑΟΝΕ, αλλά τελικά θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται ο Ντος Σάντος Μασάντο, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο Βαγγέλης Διαμάντης είναι απόλυτα εντάξει (με τον ΠΑΟΝΕ αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή) και πιθανόν θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ερωτηματικό είναι και ο Γεωργιάδης.
Για τον Πιερικό που βρίσκεται από χθες στην Αγχίαλο δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.
Το ενδιαφέρον από πλευράς φιλάθλων για το ντέρμπι με τον Πιερικό είναι μεγάλο και αναμένεται ο κόσμος να δώσει δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του σταδίου.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ
Από την ΠΑΕ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση.
“Η διοίκηση της ΠΑΕ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ θέλει κατ αρχήν να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που παρευρέθηκαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΝΕ και καλεί τον φίλαθλο κόσμο να ενισχύσει σήμερα με την παρουσία του την ομάδα της πόλης του στο παιχνίδι με τον Πιερικό για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα. Γιατί το άλμα της ανόδου δεν είναι μόνο θέμα της ιστορικής μας ομάδας αλλά και της πόλης του Βόλου.”
Ανακοίνωση του
Austrian Boys Club
Από το Austrian Boys Club λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς έφτασε. Το τελευταίο εμπόδιο πριν το παιχνίδι αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού το ξεπέρασαν φιλοδωρώντας τον ΠΑΟΝΕ με τρία γκολ. Μετά τα προηγούμενα νικηφόρα ντέρμπι σειρά έχει ο Πιερικός. Κανείς δε ξεχνάει τη «φιλοξενία» και το πόσο άδικα ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Κατερίνη, στις 3 Δεκεμβρίου. Ο καιρός έχει γυρίσματα, οι μήνες πέρασαν και ο αγώνας με τον Πιερικό στο Βόλο έφτασε. Πλέον η κατάσταση βρίσκεται στα πόδια των παικτών μας και στη φωνή τη δική μας.
Την Κυριακή καταφθάνουν Βολιώτες από όλη την Ελλάδα, όπως και φοιτητές από το εξωτερικό. Τα καραβάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκινάνε με προορισμό το Βόλο. Κυριακή μεσημέρι όλοι στο ΕΑΚ για να το μεταμορφώσουμε το γήπεδο σε «πύρινη λαίλαπα». Όλοι μαζί να θυμηθούμε τα χρόνια της Α’ Εθνικής, τότε που το ΕΑΚ ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες φανταστική».

Ο ΣΦΕΟΒ
Από τον ΣΦΕΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση.
“Φίλοι του Ολυμπιακού, η ομάδα μας μετά την μεγάλη νίκη της Πέμπτης, σήμερα καλείται να νικήσει και τον Πιερικό. Θυμηθείτε τι έγινε στο μεταξύ μας παιχνίδι πως μας ισοφάρισαν στον α γύρο.
Σήμερα οι παίκτες μας θα δώσουνε την δική τους απάντηση και ο κόσμος θα στείλει το δικό του μήνυμα.
Η Θύρα 1 με όλους τους οργανωμένους, από το ένα σημαιάκι του κόρνερ μέχρι το άλλο, θα φλέγεται δίνοντας δύναμη και ώθηση στους παίκτες μας. Καλούμε τα μέλη μας να ξεκινήσουνε με πορεία από τα Γραφεία μας από τις 2.30 μ.μ έως τις 3.00 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου