ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό για το επεισόδιο στο ΠΕΔΥ Βόλου

στο-πειθαρχικό-για-το-επεισόδιο-στο-πε-756079

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο διευθυντής του πρώην ΠΕΔΥ, που έχει μετονομαστεί σε Κέντρο Υγείας Βόλου, με αφορμή το επεισόδιο που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με την ανοίκεια επίθεση γιατρού σε μητέρα δύο παιδιών, που εκδιώχτηκε από το ιατρείο στον Βόλο κακήν κακώς, επειδή δεν αποδέχτηκε να απομακρύνει το 8 μηνών μωρό της από το ιατρείο, την ώρα που θα γίνονταν η εξέταση.

Ο κ. Γιώργος Μπακούλας μιλώντας για το θέμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αφού και ο ίδιος έγινε αποδέκτης των έντονων διαμαρτυριών της ασφαλισμένης, που μετά το φραστικό επεισόδιο, μετέβη στο γραφείο του για να τον ενημερώσει σχετικά.

Όπως έκανε γνωστό χθες, ο ίδιος αναμένει και εγγράφως την καταγγελία της μητέρας, προκειμένου να την προωθήσει στην 5η ΥπΕ, που είναι η αρμόδια για να επιβάλει και τις πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον της γιατρού.

«Εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους ασφαλισμένους. Οφείλουμε να τους εξυπηρετούμε και όχι να μαλώνουμε και να αντιδικούμε μαζί τους. Είναι θλιβερό να προκαλούνται τέτοια επεισόδια» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βόλου, φανερά στενοχωρημένος για τον αρνητικό θόρυβο που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον κ. Γ. Μπακούλα, η 5η ΥπΕ λαμβάνοντας την αναφορά του ιδίου μαζί με την καταγγελία της ασφαλισμένης, θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά.

Υπενθυμίζεται, πως η καταγγέλλουσα μητέρα με δύο παιδιά, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, επισκέφτηκε την Τετάρτη τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ στην οδό Παπαδιαμάντη. Μαζί της ήταν ο 12χρονος γιος της και το 8 μηνών μωρό της, το οποίο δεν είχε να αφήσει σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο και το κρατούσε αγκαλιά.

Η γιατρός- σύμφωνα με την καταγγέλλουσα – απαίτησε από τη μητέρα να απομακρύνει το μωρό από το ιατρείο, επικαλούμενη ότι υπάρχουν μικρόβια. Όταν η μητέρα εξήγησε πως αυτό είναι ανέφικτο, αφού δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος συγγενής εκείνη την ώρα, η γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει τόσο την ίδια όσο και τον γιο της και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Υπό αυτές τις συνθήκες το προκαθορισμένο ραντεβού για εξέταση δεν έγινε ποτέ και έτσι μητέρα και γιος έφυγαν άπραγοι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου