ΤΟΠΙΚΑ

«Μαρσάρει» για ΔΕΘ ο «Κένταυρος»

μαρσάρει-για-δεθ-ο-κένταυρος-756084

Το μονοθέσιο Thireas R τραβά χειρόφρενο στο περίπτερο Akademia, όπου θα βρίσκονται φοιτητές – μέλη της ομάδας για να προβάλλουν τη δουλειά τους

Για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης «μαρσάρει» η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές – μέλη της ομάδας θα βρίσκονται μαζί με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο της προηγούμενης περιόδου 2016- 2017, τον Thirea R, στο περίπτερο Akademia του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να προβάλλουν τη δουλειά τους και μαζί το επίπεδο των σπουδών που προσφέρει το θεσσαλικό ΑΕΙ.

Από σήμερα, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί και έως τις 16 του μήνα, η ομάδα Κένταυρος δίνει το «παρών» στο περίπτερο Akademia, το επιτυχημένο θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίας σταδιοδρομίας υπό τη «σκέπη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το περίπτερο 14, Stand 15, όπου μέλη της ομάδας θα παρουσιάζουν τη δουλειά που κάνουν από το 2009 στον χώρο της κατασκευής μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων και θα απαντούν σε ερωτήσεις των επισκεπτών.

Η ομάδα «Κένταυρος» δημιουργήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009, με στόχο την εξοικείωση των φοιτητών με πραγματικά προβλήματα του μηχανολόγου μηχανικού, που αφορούν όχι μόνο τομείς όπως τα υλικά, την μηχανική και την μηχανική των ρευστών, την επαφή με σχεδιαστικά προγράμματα προσομοίωσης και με την κατασκευή, αλλά επιπλέον και ό,τι σχετίζεται με το Engineering Management (Eπιχειρηματικό Πλάνο, Ανάλυση Κόστους, Marketing Analysis κ.λπ.).

Από το 2009 έως και το 2017, η ομάδα κατασκεύασε τα εξής μοντέλα μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων, τον Chiron, τον Nessus, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Nessus, τον Nessus R, τον Thireus και τον Thireus R. Σημαντικές στιγμές και διακρίσεις τη διέπουν σε όλα τα χρόνια πορείας της, όπως:

  • Το 2011, η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Varano της Ιταλίας στην κατηγορία Class 3
  • Το 2012, η 3η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού στο Silverstone της Αγγλίας, στην κατηγορία Class 2
  • To 2013, η 1η θέση στο αγώνισμα του επιχειρηματικού πλάνου και η 4η στην κοστολόγηση στο Varano, στην κατηγορία Class 1
  • Το 2014, η 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του Skid pad στο Gyor της Ουγγαρίας, στην κατηγορία Class 1
  • Το 2015, η 27η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 71 ομάδες από όλο τον κόσμο στο Hockenheim της Γερμανίας, στην κατηγορία Class 1
  • Το 2016, η συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς Class 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, σε αυτόν της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, όπου κατέκτησε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη των βενζινοκίνητων.
  • To 2017, συμμετείχε σε διαγωνισμό στην Τσεχία και κατέκτησε την 13η θέση στην ταξινόμηση, 12η στην αντοχή και 9η στην αποτελεσματικότητα.
  • Το 2018 με τα σχέδια του Αμφίονα, συμμετείχε στον 20ο διαγωνισμό Formula Student στη Μ. Βρετανία, αφήνοντας… εποχή. Κατέκτησε την 1η θέση για το design, την 3η θέση για το επιχειρηματικό πλάνο ήρθαν στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 35 ομάδων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον νέο αρχηγό της ομάδας, Φίλιππο Γεωργίου, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά θα είναι για τα μέλη της «Κένταυρος» μία νέα κατασκευαστική περίοδος. «Τα σχέδια του Αμφίονα θα πάρουν μορφή για την ολοκλήρωση του νέου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, το οποίο στόχος μας είναι να λάβει μέρος το καλοκαίρι, στον διαγωνισμό Formula Student στη Γερμανία. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, μεράκι και όρεξη», σημειώνει ο κ. Γεωργίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου