ΤΟΠΙΚΑ

Το τρένο θα φτάνει μέχρι τον Αλμυρό…

το-τρένο-θα-φτάνει-μέχρι-τον-αλμυρό-851206

Από το λατομείο στη Β ΒΙ.ΠΕ. Βόλου θα ξεκινάει η νέα σιδηροδρομική γραμμή με την οποία θα συνδεθεί η περιοχή του Αλμυρού. Στη συνέχεια η γραμμή θα περνάει δυτικά του Αγίου Γεωργίου, κοντά από το Αερινό, θα κινείται παράλληλα με την εθνική οδό μέχρι τον κόμβο Μικροθηβών, όπου θα κατασκευαστεί ο πρώτος σταθμός και η πρώτη διακλάδωση της γραμμής, η οποία θα εξυπηρετεί το πολιτικό αεροδρόμιο της περιοχής. Στη συνέχεια η γραμμή θα φτάνει μέχρι τον όρμο της Σούρπης, όπου και η βιομηχανική περιοχή Αλμυρού. Έξω από την πόλη του Αλμυρού, κοντά στην εθνική οδό, θα κατασκευαστεί ο δεύτερος σταθμός και η δεύτερη διακλάδωση που θα εξυπηρετεί την πόλη. Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγονται για την επαρχία Αλμυρού με τη διαφαινόμενη σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής με το δίκτυο του ΟΣΕ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Αλμυρού τα αρμόδια στελέχη του ΟΣΕ παρουσίασαν τις νέες προοπτικές. Πιο συγκεκριμένα παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής Αλμυρού, του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, του αντινομάρχη Μαγνησίας Ν. Ντίτορα ο οποίος εκπροσωπούσε το Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια, τα αρμόδια στελέχη του ΟΣΕ παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΟΣΕ κ. Μακαντάση και τον υπεύθυνο μελετών του ΟΣΕ Κων/νο Μουρουδέλη η μελέτη του έργου είναι έτοιμη και κόστισε πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μήκος του νέου δικτύου που θα κατασκευαστεί είναι σαράντα χιλιόμετρα και το έργο θεωρείται ώριμο προς ένταξη στο 4ο Κ.Π.Σ. Τα στελέχη του ΟΣΕ υπολογίζουν ότι η απόσβεση θα γίνει σε δεκατέσσερα χρόνια. Οι σχετικές αποφάσεις για την ένταξη του έργου αναμένεται να ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη των φορέων του Αλμυρού υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, την οποία έχει προτείνει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας. Να σημειωθεί ότι οι φορείς του νομού άκουσαν με έκδηλη ικανοποίηση τις εξαγγελίες των στελεχών του ΟΣΕ.

Ανακοίνωση Γ. Σούρλα
Για την χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του ΟΣΕ στον Αλμυρό και την Ν. Ιωνία από το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο ΟΣΕ ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της επαρχίας Αλμυρού και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Ν. Ιωνίας.
Αυτές είναι οι διαπιστώσεις μετά από την ανακοίνωση των αποφάσεων της διοίκησης του Οργανισμού.
1.Να συνδεθεί η περιοχή του Αλμυρού (Βιομηχανική Ζώνη-Πολιτικό Αεροδρόμιο) με την σιδηροδρομική γραμμή Βόλου-Βελεστίνου. Στην συνέχεια επιδίωξη πρέπει να είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τη Στυλίδα. Με την σύνδεση αυτή θα επιτευχθεί η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά εμπορευμάτων και μετακίνηση επιβατών. Για το θέμα αυτό ο κ. Σούρλας απευθύνθηκε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στον Υπουργό Μεταφορών.
Με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου που έρχεται να προστεθεί η περιφέρεια Αλμυρού καθίσταται ο αρτιότερος συγκοινωνιακός κόμβος, αφού διέρχεται Εθνική οδός, διαθέτει λιμάνια και πολιτικό αεροδρόμιο. Έτσι εξασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί όλη η περιοχή πόλος ανάπτυξης.
2. Η μετακίνηση των γραμμών που διασχίζουν σήμερα τη Ν. Ιωνία θα εξασφαλίσει επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες κατοίκους. Πρόκειται για ένα καθολικό αίτημα απομάκρυνσης όχι μόνο για το θόρυβο αλλά και για τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί.
Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στο Σταθμό μεταφόρτωσης στο Νέο Δέλτα, ο κ. Σούρλας πρότεινε να αντιμετωπιστούν άμεσα με σύνδεση του εργοστασίου της Χαλυβουργίας με την γραμμή του ΟΣΕ, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για μια μικρή απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου