ΤΟΠΙΚΑ

Στήριγμα για 3.000 οικογένειες αποτελεί ο Σύλλογος «Φλόγα»

στήριγμα-για-3-000-οικογένειες-αποτελεί-ο-756195

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα στήριξης του έργου της «Φλόγας», του Συλλόγου που αγκαλιάζει 3.000 οικογένειες περίπου, πανελλαδικά, προσφέροντας κατά περίπτωση, τη βοήθεια που απαιτείται. Ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με καρκίνο, πραγματοποιεί και φέτος μπαζάρ σχολικών ειδών, προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται, για τη συνέχιση και διεύρυνση του τιτάνιου έργου ζωής, που υλοποιείται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, που αγωνίζονται με τον καρκίνο παιδικής ηλικίας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ανάγκες για μια αξιοπρεπή θεραπεία, συνεχώς αυξάνονται. Είμαστε κάθε μέρα στα νοσοκομεία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την ζωή των παιδιών μας. Η ιατρική επιστήμη με την εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει θαύματα και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας.

Ο απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης είναι πλούσιος, με τη «Φλόγα» να στηρίζει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν το 2017 – 2018, ενώ παράλληλα δίνει ζωή στους ξενώνες της, καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα και στηρίζοντας, επίσης, οικονομικά τις οικογένειες.

Παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία, η κ. Τριανταφύλλου υπογραμμίζει ότι ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Νοσηλεία στο σπίτι», που μεταφράζεται σε 25.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών, από το 2009 έως το 2018 και το ποσό των 700.000 ευρώ. Παράλληλα επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση απασχόλησης 9 γιατρών στο νοσοκομείο «Ελπίδα» και στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα και ενός βιολόγου στην μονάδα μεταμόσχευσης, με το ποσό των 650.000 ευρώ.

Στον απολογισμό δράσης της «Φλόγας» καταγράφεται, εξάλλου, η χρηματοδότηση της συμμετοχής της Ελλάδας στη διαμόρφωση, διενέργεια και όχι μόνο στην απλή εφαρμογή, των διεθνών συνεργατικών πρωτοκόλλων θεραπείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και όλες τις ογκολογικές κλινικές της Ελλάδας, με το ποσό των 500.000 ευρώ, στη διάρκεια του 2018.

Μεταξύ άλλων καταγράφεται η ενίσχυση του χειρουργείου του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με υπέρηχο και μικροσκόπιο, η αγορά εξοπλισμού για την οφθαλμολογική του ίδιου νοσοκομείου κ.ά.

«Με τη βοήθεια του κόσμου πραγματικά φέρνουμε καλύτερη ιατρική φροντίδα στα παιδιά που νοσούν με καρκίνο, στα 35 χρόνια δράσης της «Φλόγας»» υπογραμμίζει η κ. Τριανταφύλλου.

Κάθε επίσκεψη στα γραφεία της «Φλόγας» Μαγνησίας και με κάθε αγορά σχολικών ειδών, ενισχύεται το οικοδόμημα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Οσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της «Φλόγας» μπορούν να προμηθευτούν σχολικές τσάντες και σακίδια, που κοστίζουν 10, 8, 4 και 3 ευρώ, μπλουζάκια μακό στην τιμή των 5 ευρώ, χρήσιμα για τη δράση «Τρέχω για την «Φλόγα»», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου και άλλα είδη, που διατίθενται προς πώληση σε κάθε ευαισθητοποιημένο Βολιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου