ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει το νησάκι Παλαιό Τρίκερι

πανηγυρίζει-το-νησάκι-παλαιό-τρίκερι-756202

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, όπου αναμένεται να συρρεύσει πλήθος πιστών, στο μεγάλο μοναστήρι της Παναγιάς, που πανηγυρίζει μεθαύριο Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου την εύρεση της θαυματουργού εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Αύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία και κήρυγμα. Μεθαύριο Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας. Ένας τρίκογχος ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837, στα ερείπια του πυρποληθέντος ναού το 755 από πειρατές. Αφορμή για την κτίση του της ιεράς μονής στάθηκε το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας στη ρίζα μιας ελιάς και άλλα θαύματα που επακολούθησαν. Η εικόνα και μέρος της ελιάς βρίσκονται ακόμη φυλασσόμενα στο καθολικό του μοναστηριού σε κοινή θέα.

Το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη – το κεντρικό λιμάνι του νησιού – υποδέχεται κάθε χρόνο πλήθος προσκυνητών που έρχονται από το Τρίκερι, τον Βόλο, το Πήλιο, την Εύβοια, τη Σκιάθο, τον Πτελεό και την Αμαλιάπολη και από άλλους τόπους, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας που φυλάσσεται στο φερώνυμο μοναστήρι της. Ιδιαίτερα, την 9η και την 10η Σεπτεμβρίου που γιορτάζεται η εύρεση της εικόνος της Θεοτόκου, ο αριθμός των προσκυνητών αυξάνεται.

Δρομολόγια πλοίων θα εκτελεστούν αύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ως εξής: Λιμάνι Βόλου αναχώρηση 15.00, Καλά Νερά αναχώρηση 16.15, Αγριά αναχώρηση 15.30, Αχίλλειο αναχωρήσεις 17.00 και 18.00, Πηγάδι αναχωρήσεις 17.00 και 18.00. Από την Αγία Κυριακή Τρικέρων θα εκτελούνται δρομολόγια ανάλογα με τον αριθμό επιβατών.Πληροφορίες για τα δρομολόγια πλοίων και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6974788083.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου