ΤΟΠΙΚΑ

Oλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στη ΔΕΘ

oλοι-οι-δρόμοι-οδηγούν-σήμερα-στη-δεθ-756421

Αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου σήμερα στις 7 το απόγευμα στο πλαίσιο της ΔΕΘ έχουν τα συνδικάτα της περιοχής.

Από τον Βόλο θα αναχωρήσουν δύο λεωφορεία από ΕΚΒ στις 2.30 το μεσημέρι από την πλατεία Ρ. Φεραίου, μπροστά από το Δημαρχείο, νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί, αναχώρησαν ακόμα δύο λεωφορεία μισθωμένα από το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ με λεωφορείο θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και οι τρίτεκνοι.

Στις 2 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν επίσης λεωφορεία που ναυλώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στις τάξεις του για να συμμετέχουν στο δεύτερο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα συνδικάτα προσδοκούν ότι η συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο θα είναι μαζική και δυναμική προκειμένου η Κυβέρνηση «να λάβει – όπως τονίζουν- το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες και δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλα μέτρα εις βάρος της ζωής τους», «απαντώντας» έτσι στη μεταμνημονιακή εποχή.

«Το συλλαλητήριο της ΔΕΘ επιβάλλεται και αυτό αφορά σε όλους μας να είναι μία ένδειξη καταδίκης της λιτότητας, της υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων και των αγώνων, της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, παρά τα όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση περί εξόδου από την κρίση. Γι΄ αυτό πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα και όχι να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις πολιτικές που θέλουν να μας πείσουν να υποστούμε» υπογραμμίζεται εκ μέρους του ΕΚΒ όπου επίσης αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι μόνο με αγώνα θα τα καταφέρουμε, γι΄ αυτό η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για το μέλλον της εργατικής τάξης. Δεν έχουμε να δώσουμε άλλα… Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι συμπεριφερόμενοι φοβικά, υποτονικά και αναπόδραστα, βοηθούν αυτές τις πολιτικές. Έχουμε χρέος να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου