ΤΟΠΙΚΑ

Πνίγηκε γνωστός Βολιώτης ψυχίατρος

πνίγηκε-γνωστός-βολιώτης-ψυχίατρος-756488

Σοκ στον Αη – Γιάννη και τον Βόλο. Γύρω στις 8 το απόγευμα ένας άνδρας ηλικίας 61 ετών εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς αισθήσεις στη θαλάσσια περιοχή Παπά Νερό. Πρόκειται για τον γνωστό Βολιώτη ψυχίατρο Κώστα Ξηρομερίτη.

Ο πνιγμός συνέβη γύρω στις 7:45. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε πολύς κόσμος στην παραλία και είχε αρχίσει να βραδιάζει.

Δύο περαστικά ζευγάρια εντόπισαν τον άτυχο ψυχίατρο να επιπλέει. Αντιλαμβανόμενοι ότι ο 61χρονος δεν είχε αισθήσεις οι άνδρες βούτηξαν στη θάλασσα για να τον σώσουν και τον ανέσυραν άμεσα στην ακτή.

Ακολούθησαν απερίγραπτες στιγμές αγωνίας. Πολίτες καλούσαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, το Λιμενικό.

Ναυαγοσώστης και ιδιώτης γιατρός που βρίσκονταν σε κοντινή περιοχή έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο γιατρός έδωσε τις πρώτες βοήθειες με απινιδωτή επί τόπου. Έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αλλά ο 61χρονος δεν επανερχόταν.

Σε γρήγορο χρονικό διάστημα έφτασε στον τόπο και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με αγροτική γιατρό. Οι προσπάθειες για την επαναφορά συνεχίστηκαν από το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Αποδείχτηκαν, όμως, μάταιες.

Ο ψυχίατρος δεν επανερχόταν. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Λιμενικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνέχιζαν έως αργά το βράδυ την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος βρισκόταν στην παραλία μόνος. Στο Πήλιο φιλοξενούταν από φιλικό σπίτι. Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έγινε η αναγνώριση από συγγενικό του πρόσωπο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειες. Το πιθανότερο είναι ο άτυχος άνδρας να υπέστη κάποιο πρόβλημα με την υγεία του ενώ κολυμπούσε, όπως ανακοπή καρδιάς. Εξάλλου, ήταν δεινός κολυμβητής.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που παραγγέλθηκε.

Ο Κώστας Ξηρομερίτης ήταν γέννημα θρέμμα από τη Νέα Ιωνία. Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Λαμπρινή Ξηρομερίτη και από το γάμο του απέκτησε δύο παιδιά. Στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ιδιαίτερα γνωστός ήταν και μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ψυχίατρος. Μέχρι πριν από δέκα χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Συνέχισε την επαγγελματική του δράση ως ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον ήταν επιστημονικός συνεργάτης του «ΚΗΠΟΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου