ΤΟΠΙΚΑ

«ΦιλόΔημος»: 5.227.343€ για νέα έργα της ΔΕΥΑΜΒ

φιλόδημος-5-227-343e-για-νέα-έργα-της-δευαμβ-756889

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, από τους 19 συνολικά ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά όλες τις προσδοκίες. Μέσα σε μόλις 80 ημερολογιακές ημέρες, από τις 15 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 105 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 351.477.350,86 εκατ. ευρώ.

Για τον Βόλο

Τα νέα έργα που αφορούν στη Μαγνησία είναι τα εξής:

*Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου (κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου) με ποσό χρηματοδότησης 2.634.100,00 €, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Ι «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης».

*Αναβάθμιση της ΕΕΛ Βόλου (κύριος του έργου ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου) με ποσό χρηματοδότησης 2.593.243,64 €, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΙ «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου