ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή ζωής το ολιστικό φεστιβάλ στον Βόλο

γιορτή-ζωής-το-ολιστικό-φεστιβάλ-στον-756914

Ανοίγει σήμερα αυλαία το 2ο ολιστικό φεστιβάλ, που έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο, θα διαρκέσει έως μεθαύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Βόλου. Δεκάδες εκπλήξεις περιλαμβάνει η τριήμερη διοργάνωση, που ολοκληρώνεται με μπουφέ πενήντα μέτρων, που θα στηθεί το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Βόλου, με τοπικές γεύσεις και εδέσματα που θα προσφερθούν δωρεάν σε 1.000 άτομα, με την φροντίδα τοπικών φορέων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Holistic Festival / HOLISTIC LIFE STYLE, συνδυάζει όλες τις πτυχές του σύγχρονου Lifestyle και κυρίως άθληση και ευεξία, σε ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα δράσεων ανοικτό για όλες τις ηλικίες. Η «ολιστική ζωή» αποτελεί ένα νέο τρόπο ζωής που στηρίζεται στους πυλώνες της θετικής ψυχολογίας και της ψύχραιμης αντιμετώπισης των καταστάσεων, τη μεσογειακή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

«Ψυχή» της διοργάνωσης είναι η Βολιώτισσα Σοφία Αμούντζια, η οποία κάνει λόγο για μια «γιορτή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με άσκηση και σημαντικές πληροφορίες για τη μεσογειακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας». Όπως επισημαίνει, παράλληλα, ο Βόλος, που είναι τόπος καταγωγής της, επελέγη για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, διότι «η περιοχή διαθέτει το ανάλογο ενεργειακό υπόβαθρο». Το ολιστικό φεστιβάλ σηματοδοτεί, επί της ουσίας, την αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και τη βελτίωση της ζωής και της φυσικής μας κατάστασης, με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με σωστούς συνδυασμούς, προκειμένου να είμαστε ισορροπημένοι.

Οι τριήμερες δράσεις πραγματοποιούνται με αρωγό τη «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη συνδρομή πολυπληθούς ομάδας εθελοντών. Το κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων συμπεριλαμβάνει δρώμενα στο νερό και στην παραλία του Βόλου.

Αγώνες δρόμου, ιστιοπλοΐα για όλη την οικογένεια, γευσιγνωσία – μεσογειακή διατροφή, εναλλακτικά ομαδικά προγράμματα άσκησης (νέες τάσεις) με τους κορυφαίους του χώρου, ομιλίες με ολιστική προσέγγιση, επιδείξεις, αθλητικά σόου, ποδηλατάδα για όλους με ξύλινα ποδήλατα, πεζοπορία για όλους στη Μακρινίτσα, προβολή ταινίας, παιδικό εργαστήρι, καθώς φυσικά και το beach party της σεζόν.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό, βιωματικά, έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής, με θετική ενέργεια. «Πάνω από όλα, όμως είμαστε περήφανοι γιατί μέσα από τις δράσεις μας προάγουμε τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στηρίζουμε έναν καλό σκοπό, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και χρήματα για την «Κιβωτό Του Κόσμου»» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Με συμμετοχές διακεκριμένων αθλητών και τηλεοπτικών προσωπικοτήτων στα events, αλλά και της Βολιώτισσας πρωταθλήτριας Σοφίας Αμούντζια, η «ιδέα – ψυχή» του Holistic Festival που έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο, αναμένεται να προβάλλει παντού την πόλη. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Τοπικές γεύσεις

Ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συμμετέχει στη διοργάνωση του Holistic Festival Βόλου, με μια μεγάλη γιορτή γεύσης, που θα πραγματοποιηθεί στη γιορτή λήξης.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, θα στηθεί μπουφές 50 μέτρων με εδέσματα που θα προσφερθούν σε 1.000 άτομα δωρεάν, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση παραδοσιακών, τοπικών προϊόντων, από 15 περίπου Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Γρηγορίου, πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καφετεριών και καταστημάτων εστίασης, θα προσφερθούν εδέσματα, πίτσες, παραδοσιακές πίτες, παραδοσιακά γλυκά, αναψυκτικά, κρασιά και τσίπουρα, από τοπικούς παραγωγούς. «Στόχος μας είναι προβάλλουμε τα ελληνικά, αλλά και τα τοπικά προϊόντα και για πρώτη φορά όλοι οι συνεταιρισμοί εκθέτουν τα προϊόντα τους» είπε.

Πρόγραμμα δράσεων

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 13.00, διοργανώνεται εθελοντικός καθαρισμός στην ακτή του Αναύρου, στις εγκαταστάσεις των προσκόπων. Στις 13.00 – 18.00 θεωρητική παρουσίαση και γνωριμία με την ιστιοπλοΐα από τον Ναυτικό Ομιλο Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ και το Himera Sailing School στην παραλία. Η επίσημη έναρξη θα γίνει 18.30 – 19.30 στην παραλία του Βόλου. 20.00 – 22.00 διοργανώνεται αγώνας δρόμου για καλό σκοπό. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου. Στις 19.30 προγραμματίζεταισυγκέντρωση στο κεντρικό περίπτερο του φεστιβάλ στην παραλία του Βόλου. Στις 22.00 διοργανώνεται Beach party στο «La Nave».

Αύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 09.00 -11.00 διοργανώνεται πεζοπορία σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου «Ο ΠΑΝ» (8.30: Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση με πούλμαν). Στις 11.00-12.30 γνωριμία με το SUP στις εγκαταστάσεις προσκόπων, 12.30-14.00 παιδικό εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών και για παιδιά 4-7 ετών από το Σώμα Προσκόπων Μαγνησίας (εγκαταστάσεις προσκόπων), 14.30-15.30 προβολή της ταινίας «Ο μικρός πρίγκιπας» για όλη την οικογένεια στο «Αχίλλειον». Στις 17.00-19.00 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και ολιστική προσέγγιση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ομιλητές είναι οι Κυριάκος Ξένος, βιολόγος, χημικός διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης & βιοχημικός του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», δρ. Αθανάσιος Κυριακίδης, ειδικός ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν. Πατρών, Αννα Χαλκιώτη, μουσικοθεραπεύτρια, Μαρία Ζαφειρίου, Nature seminars, Πάντζιου Κατερίνα, κλινική ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια, Σοφία Αμούντζια, Holistic Fitness and Life Coach.

Στις 19.30 – 20.30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Η μεσογειακή διατροφή ως ασπίδα υγείας» από τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο, στο YACHT CLUB του XENIA στον Βόλο. Στις 21.00 προγραμματίζεται οικογενειακή ποδηλατάδα σε συνεργασία με την COCO-MAT.bike και δροσιστικά smoothies στο «LEMON». Το σήμα εκκίνησης θα δοθεί από το Πανεπιστήμιο.

Μεθαύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 09.30-10.30 διοργανώνεται ανοιχτό πρόγραμμα προπόνησης Holistic Cross Fitness σε συνεργασία με το «GYM WAY» στο «La Nave» και τα μαθήματα θα συνεχιστούν 10.30-12.00 στον ίδιο χώρο. Στις 12.00-15.00 ακολουθούν ομαδικά προγράμματα άσκησης – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (La Nave) με τους Βάσω Πουρίδου, Independance Studio (Εύη Ραμπαούνη και Γιώργος Καρανικολόπουλος), Σοφία Αμούντζια, Νίκο Γιαννιό, Κρυσταλλία Κοσμά, Ιωνα Μάγκο, Ελένη Πρέκα, Αννα Χαλκιώτη. Επίσης θα πραγματοποιηθούν Natural Seminars, διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα τα βότανα και από το Independance Studio: ΖUMBA KIDS. Στις 15.00 – 16.00 ακολουθεί OarFit με τον Αντώνη Σάμιο (συγκέντρωση LA NAVE) και 16.30-19.00 γνωριμία με την ιστιοπλοΐα με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ και το Himera Sailing School (για παιδιά άνω των 10 ετών).

Η αυλαία κλείνει στις 19.00 με κλασικές ελληνικές γεύσεις από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ- Αναψυκτηρίων και Εστίασης Ν. Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου. Ολες τις ημέρες, τέλος, θα λειτουργούν περίπτερα με θεραπείες και φυσικά προϊόντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου