ΤΟΠΙΚΑ

Ολη η δύναμη του Δήμου Βόλου στα σχολεία ενόψει της νέας χρονιάς

ολη-η-δύναμη-του-δήμου-βόλου-στα-σχολεί-756944

Τη μάχη εντός και εκτός σχολικών προαυλίων δίνουν τον τελευταίο ένα μήνα περίπου από κοινού οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με στόχο το πρώτο σχολικό κουδούνι να βρει τα προαύλια και τον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων ευπρεπισμένα και καθαρά. Συνεργεία των δύο Υπηρεσιών προχωρούν σε κλαδέματα, ξεχορτάριασμα των σχολικών προαυλίων και στα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολικά κτίρια και καθαρίζουν τους χώρους.

«Αυτή την περίοδο όλο το βάρος έχει πέσει στα σχολεία που ανοίγουν σε λίγες ημέρες για την υποδοχή των μαθητών», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Αποστόλη Μαλαματίνη, όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας βρίσκεται στα σχολεία του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και της Αγριάς, προχωρώντας σε κλαδέματα και ξεχορτάριασμα, μέσα και έξω από τα προαύλια. «Αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία Πρασίνου διαθέτει μόνο μόνιμο προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά και οι 25 υπάλληλοι βρίσκονται στα σχολεία, από Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, μέχρι Γυμνάσια και Λύκεια», σημείωσε ο κ. Μαλαματίνης.

Μαζί με τα συνεργεία Πρασίνου και τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας. «Συνολικά τέσσερα συνεργεία των τριών ατόμων το κάθε ένα έχουν ενεργοποιηθεί για την καθαριότητα των σχολείων και του περιβάλλοντος χώρου», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πράττος.

Σύμφωνα με τον κ. Πράττο έχουν γίνει και μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού εγκαταλελειμμένων οικοπέδων που γειτνιάζουν με σχολεία και συνιστούν εστίες μόλυνσης, όπως για παράδειγμα στη συνοικία της Χιλιαδούς κάτω από τις φυλακές, αλλά και στην περιοχή του Διμηνίου.

Μετά τις 15 Οκτωβρίου κλαδέματα και φυτεύσεις σε όλη την πόλη

Μετά τις 15 Οκτωβρίου οπότε και την Υπηρεσία Πρασίνου αναμένεται να ενισχύσουν σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη 86 οκταμηνίτες, θα ξεκινήσουν κλαδέματα δέντρων σε όλον τον Δήμο και νέες φυτεύσεις οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος του έτους στο πλαίσιο της αποκατάστασης του πράσινου ισοζυγίου στην πόλη. Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις και σε πάρκα του Δήμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου