ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΛΜΕ ζητά να μη γίνει αποδεκτή χορηγία σε σχολεία!

η-ελμε-ζητά-να-μη-γίνει-αποδεκτή-χορηγί-757047

Την πόρτα στο ίδρυμα Μποδοσάκη και την προοπτική εξοπλισμού των σχολικών εργαστηρίων μέσα από χορηγίες, ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας να κλείσουν οι διευθυντές των Γυμνασίων του νομού.

Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Μάιο, το ίδρυμα Μποδοσάκη με επιστολή του προς το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Μαγνησίας ζήτησε λίστα ελλείψεων σε βασικό εξοπλισμό στα σχολικά εργαστήρια, προκειμένου να τα προμηθεύσει με τα απαραίτητα μέσα από χορηγίες.

Με έγγραφό της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητά από τους διευθυντές των Γυμνασίων να μην κάνουν αποδεκτή τη χορηγία ή αν την έχουν κάνει να την ακυρώσουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μη δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων. Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα Μποδοσάκη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1972 και είναι ένα από τα πιο γνωστά κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας, οι δράσεις του οποίου βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες, την προώθηση της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου