ΤΟΠΙΚΑ

Κίνηση Πολιτών και Συμμαχία για το Νερό: Μεθοδευμένη απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ

κίνηση-πολιτών-και-συμμαχία-για-το-νερ-757059

Μεθοδευμένη απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ από τη δημοτική αρχή με στόχο την ιδιωτικοποίησή της και το ξεπούλημά της κομμάτι – κομμάτι, κατήγγειλε χθες από το βήμα κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και η Συμμαχία για το Νερό, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Στον απόηχο των πρωτοφανών επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ και στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, καταγγέλθηκε η δημοτική αρχή Βόλου ως ηθικός αυτουργός των ακραίων επεισοδίων που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο. Ο κ. Κανελλής μίλησε για «απίστευτες καταστάσεις με μπράβους, φουσκωτούς, Αστυνομία και συλλήψεις», που επαναλαμβάνονται «κάθε φορά που ανακύπτει ένα σημαντικό ζήτημα για την πόλη». «Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ιδιωτική ΠΑΕ. Είναι μια επιχείρηση στην οποία εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν έργα 130 εκατ. ευρώ. Αυτή την επιχείρηση θέλουν να κλείσουν», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στον τρόπο εισαγωγής του θέματος της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας λόγο για εισήγηση της μιας σελίδας και μιλώντας για χοντροκομμένα ψέματα. «Η δημοτική αρχή είναι πλέον επικίνδυνη για την πόλη, ό,τι πιο μαύρο που πρέπει να φύγει», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι σήμερα απειλούνται τρία βασικά αγαθά στον Βόλο, το νερό, ο αέρας και δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο κ. Στάθης Ντούρος κατήγγειλε τη χρήση δυνάμεων καταστολής και τις προσλήψεις μπράβων από τη δημοτική αρχή προκειμένου να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές, κάθε φορά που δεν μπορεί να εξασφαλίσει κοινωνική συναίνεση.

Για εντεινόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην πόλη, ποινικοποίηση των αγώνων και στοχοποίηση των πολιτών, μίλησε ο κ. Τάκης Κολώνιας εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών κατά της Καύσης Σκουπιδιών.

«Το μονοπώλιο της άσκησης βίας τελικώς δεν το έχει μόνο η Κυβέρνηση αλλά και σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή», είπε εξάλλου το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το Νερό Βαγγέλης Γαλανόπουλος, καταγγέλλοντας επιχειρήσεις της Αστυνομίας και της ΟΠΚΕ στις Σταγιάτες σε αναζήτηση πολιτών στον απόηχο του δημοτικού συμβουλίου.

Ζήτημα μηδενικής δράσης για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού στην πόλη έθεσε το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, Γ. Γκολέμπας. Ο ίδιος μίλησε για υποβάθμιση ακόμη και του πηγαίου μέσα από τη χλωρίωσή του. «Με αγώνες θα φύγουν από το δημαρχείο όχι μόνο οι μπράβοι αλλά και ο δήμαρχος – νονός της νύχτας», είπε.

«Δεν είμαστε εμείς οι μπαχαλάκηδες. Αυτός είναι ο μπαχαλάκιας του Βόλου», είπε για τον δήμαρχο το μέλος της Κίνησης για το νερό Αρ. Φραγκουδάκης. Ο ίδιος επανέλαβε τις προτάσεις της Κίνησης για να καταστεί η ΔΕΥΑΜΒ βιώσιμη και να εκσυγχρονιστεί διοικητικά, οικονομικά και πολιτικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου