ΤΟΠΙΚΑ

Αναστολή εργασιών για την πισίνα στο “Ξενία”

αναστολή-εργασιών-για-την-πισίνα-στο-851206

Την προσωρινή αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο ξενοδοχείο «Ξενία» μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισε χθες το Ειρηνοδικείο Βόλου, μετά από αίτημα που κατέθεσαν χθες 10 κάτοικοι της περιοχής.
Την Δευτέρα 31 Απριλίου το δικαστήριο θα συζητήσει την κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των περιοίκων της πλατείας Αναύρου με την οποία ζητούν να δοθεί ο χώρος των 1.250 τ.μ. σε κοινή χρήση και να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη κατάστασή της με την επαναφύτευση του γκαζόν, την απομάκρυνση των δενδρυλλίων και της πλαστικής περίφραξης. Σε αντίθετη περίπτωση ζητείται η απειλή χρηματικής ποινής 6000 Ε για παραβίαση.
Στην αίτηση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε διαμορφωθεί σε κοινόχρηστος και με εξαίρεση την παραχώρηση του ξενοδοχείου «Ξενία», ουδέποτε έπαψε να είναι κοινόχρηστος ή απώλεσε αυτή την ιδιότητα.
Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί, διακόπηκε μία ώρα αργότερα και συνεχίσθηκε στις 2 το μεσημέρι όπου εκδόθηκε και η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.
Στο δικαστήριο υποστηρίχθηκε από την πλευρά των αιτούντων ότι ο χώρος των 1.250 τ.μ. -όπου και άρχισαν εργασίες κατασκευής πισίνας από τον εκμεταλλευτή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Ξενία” είναι κοινόχρηστος.
Από την πλευρά της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου (στην οποία ανήκει η έκταση του “Ξενία”) και του εκμισθωτή υποστηρίχθηκε ότι η έκταση αυτή περιλαμβάνεται στον ευρύτερο χώρο του συγκροτήματος και παραχωρήθηκε στον εκμισθωτή. Οι συνήγοροι των περιοίκων ανέφεραν πως “η κατασκευή της πισίνας η αρχή και θ ακολουθήσει η δημιουργία εστιατορίων και άλλων καταστημάτων ψυχαγωγίας και έτσι θα χαθεί μία έκταση που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Επιστολή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας
Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητέ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΕ»,
«Σήμερα (χθες) μας απογοήτευσες, γιατί συντάχθηκες με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή σου («Τ»), σε σχόλια για το Πάρκο του Αναύρου. Το πρόβλημα και το γνωρίζεις καλά, δεν είναι η πισίνα που έχει ανάγκη και το αντιλαμβανόμαστε, να κατασκευάσει το ΞΕΝΙΑ. Το πρόβλημα είναι ο χώρος που θέλει να την κατασκευάσει και σε συνέχεια όλο το Πάρκο Αναύρου, που σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διαψεύστηκαν, έχει παραχωρηθεί στην επιχείρηση που εκμεταλλεύεται το ΞΕΝΙΑ. Γιατί δεν έχει βγει ο Δήμαρχος Βόλου, μέχρι σήμερα, να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές; Γιατί έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» τους 102 πολίτες και πολλούς άλλους αργότερα (και όχι «καμία δεκαπενταριά», όπως ειρωνικά αναφέρεις σε δύο σημεία στα σχόλιά σου,) που του απηύθυναν ανοιχτή επιστολή ζητώντας πληροφόρηση; Γιατί δεν ήρθε σε μια από τις συγκεντρώσεις που έγιναν στο χώρο δίπλα από το ΞΕΝΙΑ για να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες; Γιατί αυτή η περιφρόνηση;
Σήμερα πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνει. Γιατί ο δικηγόρος του κ. Αλεξόπουλου στο Δικαστήριο, για τα ασφαλιστικά μέτρα, το είπε πάρα πολύ καθαρά. Έχουν την άδεια να κατασκευάσουν και εστιατόριο και καφετέριες ίσως και μπαρ! Γιατί όχι και καμία πολυκατοικία! Γιατί όχι και καμία ντισκοτέκ; Και όλα αυτά πού; Στο Πάρκο μας! Στο Πάρκο Αναύρου. Που είναι χώρο πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής για τους Βολιώτες και όχι μόνο.
Σας το λέμε ειλικρινά ότι θα χαρούμε το ΞΕΝΙΑ να κατασκευάσει πισίνα για το ξενοδοχείο Του (ας τελειώσουν οι αηδίες περί πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων), αλλά στο χώρο του πάρκινγκ ή δίπλα από το ξενοδοχείο, στον οριοθετημένο χώρο του. Δεν θα είχαμε αντίρρηση αυτό να γίνει και στον απέναντι από το Ξενοδοχείο χώρο, που έχει αγοραστεί(;) από την εταιρία αυτή, για να κατασκευαστούν δύο πενταώροφες πολυκατοικίες. Έτσι θα είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς τη ΝΑΣΑ και όποιον άλλο.
Λυπούμαστε που ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» κάνει πως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά. Μέχρι τώρα είχαμε άλλη εντύπωση για τη στάση της εφημερίδας σας. Άλλο τα σχόλια των συντακτών και άλλο μι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου