ΤΟΠΙΚΑ

50χρονος λιποθύμησε στην «ουρά» της ΔΕΗ Βόλου

50χρονος-λιποθύμησε-στην-ουρά-της-δεη-757558

Αρνήθηκε τη διακομιδή του για να μη χάσει τη σειρά και μείνει χωρίς ρεύμα

Απίστευτες εικόνες χθες το πρωί έξω από τη ΔΕΗ, ενώ ακόμη οι υπάλληλοι δεν είχαν προσέλθει στα γραφεία τους για να πιάσουν εργασία. Στις 6.40 έξω από την είσοδο σχηματιζόταν «ουρά» εβδομήντα ατόμων και στην αναμονή για το χαρτί προτεραιότητας, όταν με το καλό θα άνοιγε η ΔΕΗ, ένας πολίτης ηλικίας περίπου 50 ετών λιποθύμησε!

Ακολούθησαν πανικός και αναστάτωση, ενώ στον τόπο κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όμως, όταν ο πολίτης ανέκτησε τις αισθήσεις του και συνήλθε αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλήρωμα και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο σε αντίθεση με ό,τι του ζητούταν να κάνει. Μπορεί να είχε υποστεί ένα οποιοδήποτε επεισόδιο με την υγεία του, όμως εκείνος αντέτεινε: «Ερχομαι στη ΔΕΗ Βόλου από Καρδίτσα για τρίτη φορά και έχω καλή προτεραιότητα!».

Οι εικόνες χάους στην αναμονή έξω από τη ΔΕΗ Βόλου δεν είναι πρωτόγνωρες. Συνεχίζονται εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με την κεντρική διοίκηση να εθελοτυφλεί και να κωφεύει για τις ανάγκες που υπάρχουν και την απερίγραπτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεται το κοινό.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και σε άλλες πόλεις. Προχθές στη ΔΕΗ στη Λάρισα ένας 77χρονος υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν μέσα στο συνωστισμό αναμονής για τη σειρά του.

Το επεισόδιο

Συγκεκριμένα, εικόνα χάους επικρατούσε στη ΔΕΗ Βόλου και χθες χωρίς να συντρέχει καν κάποιος ιδιαίτερος λόγος, χωρίς να υπάρχει μία καινούργια ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρίσκονταν στην «ουρά» γύρω στις 6.40 τα πρωί πολίτες είδαν τον 50χρονο να φεύγει από τη σειρά του και να περπατά. Φαινόταν ότι είχε κάποια αδιαθεσία και δύο άνδρες έτρεξαν να τον βοηθήσουν, να τον βάλουν να καθίσει στα σκαλοπάτια της επόμενης εισόδου.

Για καλή τύχη του πολίτη ανάμεσα στον κόσμο που ανέμενε βρισκόταν και ένας γιατρός. Ο γιατρός μέτρησε τους σφυγμούς του 50χρονου. Τον έβαλε να ξαπλώσει στο πεζοδρόμιο, ενώ ο κόσμος είχε μαζευτεί τριγύρω τους και παρακολουθούσε τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα.

Ο γιατρός άρχισε στη συνέχεια να ρωτά τον πολίτη πώς τον λένε προκειμένου να διαπιστώσει αν είχε τις αισθήσεις του, καθώς εκείνος ήταν κάτωχρος και συγχρόνως ζήτησε από τον κόσμο να καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.

Λίγα λεπτά της ώρας αργότερα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατέφθανε στον τόπο. Έξω από τη ΔΕΗ ηχούσαν σειρήνες. Ήταν γύρω στις 7.10. Η Υπηρεσία παρέμεινε κλειστή, καθώς ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 7.30.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ πήρε και εκείνο με τη σειρά του τον σφυγμό του 50χρονου, τον ρώτησε αν ακολουθεί κάποια θεραπευτική αγωγή και στη συνέχεια του ζήτησε να το ακολουθήσει στο Νοσοκομείο.

«Εγώ έρχομαι τρίτη φορά από Καρδίτσα. Δεν θέλω να χάσω τη σειρά μου. Θέλω να τελειώσω την εργασία μου», αντέτεινε τότε ο 50χρονος αφήνοντας έκπληκτο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Όμως, ενώ συνομιλούσε με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ο πολίτης δεν είχε επανέλθει πλήρως. Το τιμολόγιο που είχε για να κάνει ρύθμιση του είχε πέσει από τα χέρια του. Το πλήρωμα λοιπόν συνέχισε να τον παροτρύνει και ο πολίτης να αρνείται. Ο συγκεντρωμένος κόσμος τον είδε τελικά να υπογράφει ένα χαρτί, με το οποίο ο 50χρονος αναλάμβανε την ευθύνη για οτιδήποτε ακολουθούσε.

Πράγματι μετά από λίγη ώρα μπήκε και στη σειρά του. Ενώ το ΕΚΑΒ είχε αποχωρήσει και ο 50χρονος είχε επανέλθει πλήρως άνοιξαν και τα γραφεία της ΔΕΗ. Ο πολίτης πήρε την προτεραιότητα, κάθισε στον χώρο αναμονής και ανέμενε υπομονετικά.

Ο κόσμος έξω από τη ΔΕΗ Βόλου συνέχιζε να σχηματίζει «ουρά».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου