ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον Βόλο

φεστιβάλ-από-το-κκε-και-την-κνε-στον-βόλ-757652

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ώς εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το φετινό φεστιβάλ αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του στον Βόλο.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 7 και μεθαύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Δημαρχείο Βόλου.

Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, «το φεστιβάλ αποτελεί μία μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ».

«Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ. Γιατί η συμπλήρωση των 100 χρόνων του κόμματος και των 50 χρόνων της ΚΝΕ μάς γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Μας εμπνέει η ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού μας. Μας εμπνέουν τα παραδείγματα χιλιάδων συντρόφων μας που θυσιάστηκαν στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Μας εμπνέει η παρακαταθήκη που άφησε το κόμμα μας στις επόμενες γενιές, με τις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα», υπογραμμίστηκε.

Οι διοργανωτές ζητούν από όλους να δώσουν διεκδικητικό και αγωνιστικό «παρών» στο φεστιβάλ «για να σταματήσει η βαρβαρότητα που βιώνουν. 700 μνημονιακοί νόμοι, εκτός από τις περικοπές και τις φορολογικά χαράτσια που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχουν οδηγήσει στην ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες, έχουν θεσπίσει ένα εκμεταλλευτικό καθεστώς, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αξιοποιούν τις εργασιακές σχέσεις δουλείας, να καταπατούν δικαιώματα, να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν. Οι ιαχές της κυβέρνησης για επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις δήθεν υποτυπώδεις αυξήσεις στον κατώτερο μισθό είναι προπαγανδιστικές αθλιότητες, για να συγκαλύψουν την εργασιακή ζούγκλα της εκμετάλλευσης, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις, που με σχετικές διατάξεις έχουν δωρίσει στα μονοπώλια για να κερδίζουν από τον ιδρώτα και τον μόχθο της εργατικής τάξης».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

-Θεατρική παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Β. Μπισμπίκη.

-«Οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε.», συζήτηση με την Κ. Παπαϊωάννου μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.

-Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα της πόλης.

-Λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

-Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

-Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και γραμματέα της Ε.Π. Θεσσαλίας.

-Μουσικό θεατρικό αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη.

-Λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι.

Και τις δύο μέρες, στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Επίσης, παιδότοπος, ταβέρνα, στέκι μαθητών και φοιτητών, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Οι πύλες ανοίγουν και τις δύο μέρες στις 8:30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου