ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις εργασίες σε σχολεία του Δήμου Βόλου για τη νέα χρονιά

πυρετώδεις-εργασίες-σε-σχολεία-του-δή-757656

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Βόλου ενόψει της έναρξης της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Με στόχο η υποδοχή των μαθητών να γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εργασίες συντήρησης και επισκευής πραγματοποιούνται τόσο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εργολάβο του Δήμου, όσο και από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Θανάσης Σταυρίδης ενημέρωσε ότι ήδη έχει τοποθετηθεί καινούργιος ασφαλτοτάπητας στο προαύλιο του 6ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ καινούργιος ασφαλτοτάπητας θα τοποθετηθεί και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί ελαιοχρωματισμός των Δημοτικών Σχολείων Πορταριάς και Άλλης Μεριάς, καθώς σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Βόλο.

«Δεν σταματάμε. Και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα συνεχίσουμε συντηρήσεις στο Τοπάλειο στα Κάτω Λεχώνια και στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Λαυρεντίου», είπε ο αντιδήμαρχος.

Η εργολαβία προϋπολογισμού 70.000 ευρώ περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτίρια στις ευρύτερες περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Αγχιάλου, της Αγριάς και του Διμηνίου.

Η εργολαβία ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή με χρόνο αποπεράτωσης τριών εβδομάδων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και συντήρηση στη θέρμανση και στις στέγες όπου υπάρχουν προβλήματα.

«Στόχος είναι όλα τα σχολεία να βρίσκονται σε καλή κατάσταση στην έναρξη του εκπαιδευτικού έτους. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουμε προτεραιότητα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι επιλύεται και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που πλημμύρισε με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, παρά το γεγονός ότι ο εργολάβος είχε ολοκληρώσει τις εργασίες του εκεί.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταφορά του 11ου Νηπιαγωγείου σε μισθωμένο κτίριο στη Μεταμορφώσεως από τη Ροζού, ενώ στους στόχους της δημοτικής αρχής Βόλου είναι να κατασκευαστεί καινούργιο Νηπιαγωγείο στην Πορταριά στην περιοχή Δράκας.

Επισημαίνεται ότι πέραν της εργολαβίας, εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και οι Σχολικές Επιτροπές που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Γαλάτης ενημέρωσε ότι γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης ζημιών μικρής έκτασης σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων.

«Η συνεργασία μας είναι άψογη. Πολλά από τα προβλήματα έχουν λυθεί», τονίζει ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται εργασίες στα 1ο και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. «Θα συνεχίζουμε με εργασίες στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο 1ο Λύκειο Βόλου, στο 7ο Λύκειο Βόλου, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και Εσπερινό Βόλου» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου