ΤΟΠΙΚΑ

Αιτία… πολέμου αφίσα της ΔΑΠ

αιτία-πολέμου-αφίσα-της-δαπ-851206

Σε κλίμα όξυνσης άνοιξε η προεκλογική περίοδος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες των φοιτητικών εκλογών, στις 9 Μαΐου, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο θόλο του παραλιακού πανεπιστημιακού συγκροτήματος στο Βόλο, μεταξύ της ΕΑΑΚ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Η ανάρτηση της κεντρικής αφίσας της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αριστερών παρατάξεων.
Χθες το πρωί περίπου 30 φοιτητές της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης ζήτησαν από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κατεβάσουν τις αφίσες, το περιεχόμενο των οποίων, όπως είπαν, προσβάλει το φοιτητικό κίνημα και τους πολύμηνους αγώνες.
Στο τραπεζάκι της ΔΑΠ οι φοιτητές προσπέρασαν τις αντιδράσεις της αντίπαλης φοιτητικής παράταξης με αποτέλεσμα οι ΕΑΚΚίτες να «κατεβάσουν» μόνοι τους το προεκλογικό υλικό.
Το επεισόδιο έληξε με τους φοιτητές της ΕΑΚΚ να προειδοποιούν ότι δεν θα διστάσουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, εάν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιμείνει να αναρτά αφίσες που αποτελούν προσβολή της «μαραθώνιας» μάχης, την οποία έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες φοιτητές σε όλη τη χώρα.
Η αφίσα με σύνθημα «η γνώμη σου μετράει» απεικονίζει μία ζυγαριά. Από τη μία πλευρά βρίσκονται δύο χαμογελαστοί φοιτητές με τα βιβλία στο χέρι, έτοιμοι για μάθημα και από την άλλη στιγμιότυπα των εκτεταμένων επεισοδίων της 8ης Μαρτίου στο συλλαλητήριο της Αθήνας, που σημαδεύτηκε από την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών.
Μετά την καταστροφή αφισών της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωση τοίχου κατήγγειλε την ενέργεια της ΕΑΑΚ.
Από την πλευρά της η ΕΑΑΚ με ανακοίνωση της απαντά τα εξής:
«Η προεκλογική αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεπερνά τα όρια. Καλεί τους φοιτητές να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Την ίδια στιγμή, όμως, δείχνει να συμφωνεί με το κατασταλτικό χτύπημα της διαδήλωσης της 8ης Μάρτη. Την ώρα που οι 160 βουλευτές της κυβέρνησης ψήφιζαν στη βουλή το νέο νόμο-πλαίσιο, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης επιχειρούσαν τη διάλυση της πορείας με ρίψη χημικών και δακρυγόνων και με σωρεία συλλήψεων. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και εμπρηστικό όπλο μπροστά από τη Βουλή, πράγμα που φωτογραφήθηκε και απεικονίζεται και στο ζυγό της αφίσας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Αλήθεια τα παλικάρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμφωνούν με το «και λίγα σας κάνανε!», όπως είπε Δαπίτης στη Θεσσαλονίκη όταν ρωτήθηκε από φοιτητές που βρήκε το θράσος και κολλάει τέτοια αφίσα;
Το ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναζητά τις ψήφους των φοιτητών για να λέει η υπουργός από τις 10 του Μάη ότι «όλοι οι φοιτητές θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος, κλπ.» το ξέραμε ήδη. Αυτό που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει αντιληπτό με την αφίσα αυτή είναι ότι απαιτεί τη συμμόρφωση των φοιτητών στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμα και αν για αυτό χρειάζονται οι χουντικές μέθοδοι της 8ης Μάρτη. Όμως…»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου