ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα εξ αποστάσεως

μαθήματα-εξ-αποστάσεως-758240

Συνεχίζονται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα μαθημάτων που εντάσσονται στον κύκλο «Εισαγωγή στην επιστήμη της λαογραφίας».

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και υπάρχουν ακόμα περιορισμένες θέσεις για τα δύο προσφερόμενα εξαμηνιαία μαθήματα.

Επίσης προγραμματίζεται και η λειτουργία ενός νέου εξ αποστάσεως προγράμματος διάρκειας ενός έτους με τίτλο: «Πηλιορείτες Εν Αιγύπτω: Αρχειακή εθνογραφία με την οπτική των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου» για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, Τμήμα του Πολιτιστικού Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού από το εαρινό εξάμηνο του 2017-΄18 και για τα επόμενα πέντε εξάμηνα θα προσφέρει το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην επιστήμη του λαϊκού πολιτισμού» στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας – πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «moodle» του προγράμματος στη διεύθυνση http://learn.cultureacademy.gr ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Αναλυτικότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν έως 25/9/2018 για το β’ εξάμηνο σπουδών με τίτλο «Σύγχρονοι ορίζοντες των λαογραφικών σπουδών (φύλο, διαδίκτυο, σχολείο)» για το χειμερινό εξάμηνο 2018 -΄19 που θα προσφερθεί εξ αποστάσεως και διά ζώσης συνεδρίες και έως 25/9/2018 για το α’ εξάμηνο «Εισαγωγή στη λαογραφία», που θα ξαναπροσφερθεί στο χειμερινό εξάμηνο 2018 -΄19 μόνο εξ αποστάσεως.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν και να παρακολουθήσουν δωρεάν οποιοδήποτε μάθημα τους ενδιαφέρει από τα προσφερόμενα μαθήματα στο χειμερινό εξάμηνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου