ΤΟΠΙΚΑ

Πολλαπλασιάζονται οι εθελοντές ζωής

πολλαπλασιάζονται-οι-εθελοντές-ζωής-758267

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα στο πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς προστίθενται διαρκώς νέα μέλη στον τοπικό σύλλογο, με το ποσοστό αύξησης των εγγραφών να αγγίζει το 6% στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» θα πραγματοποιήσει για μια ακόμη χρονιά τη λαμπαδηδρομία ζωής κι ελπίδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών αποτελεί πλέον θεσμό και πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας του τοπικού συλλόγου με τον Δήμο Βόλου και την πανελλήνια ομοσπονδία, μεταφέροντας στην πόλη του Βόλου τα πιο δυνατά μηνύματα ζωής. Η θεσμοθετημένη, πλέον, διοργάνωση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, με στόχο να διατηρηθεί αναμμένη η φλόγα της προσφοράς αίματος και της ζωής κατ’ επέκταση.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, επισημαίνει ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται, έχουν έναν στόχο και μια κατεύθυνση, την ανανέωση του δυναμικού των εθελοντών αιμοδοτών, με την προσθήκη νέων μελών.

Κάθε ενημερωτική πρωτοβουλία και κάθε εξόρμηση που πραγματοποιείται, ακόμη και στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, έχει ως αποδέκτες το σύνολο των μελών της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα.

Αρκετοί από τους υπάρχοντες εθελοντές αιμοδότες, αδυνατούν να προσφέρουν αίμα λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, όπως σημειώνει ο κ. Γελαγώτης, ο οποίος επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, την ανάγκη εγγραφής νέων μελών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι ενημερωτικές εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στα σχολεία, με τη συνδρομή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη τη Μαγνησία. «Το αίμα είναι πολύτιμο αγαθό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύπτεται κάθε ανάγκη» υπογράμμισε ο κ. Γελαγώτης, αναφερόμενος στις προσπάθειες που συνεχίζονται, με επίκεντρο την ενημέρωση όχι μόνο του τοπικού πληθυσμού, αλλά και ευρύτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου