ΤΟΠΙΚΑ

Βασική καθαριότητα ούτε στην Ευαγγελίστρια

βασική-καθαριότητα-ούτε-στην-ευαγγελ-758286

Εγκατάλειψη της Ν. Ιωνίας ακόμη και στον βασικό τομέα της καθαριότητας καταγγέλλουν κάτοικοί της. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, όπου συχνάζουν ιδίως τα καλοκαίρια δεκάδες περίοικοι και παιδιά που παίζουν, οι μόνες εργασίες καθαριότητας αφορούν στην αλλαγή της σακούλας από τα καλαθάκια απορριμμάτων.

Το προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας δεν είναι μόνο σύμβολο για τη Ν. Ιωνία, αλλά και σημείο συνάντησης για περιοίκους που κάθε απόγευμα το επισκέπτονται για να πάρουν τον αέρα τους. Εκεί βρίσκονται και συζητούν, εκεί συνοδεύουν τα παιδιά τους για να κάνουν μια βόλτα με το ποδήλατο ή να παίξουν.

«Ο χώρος είναι σε εγκατάλειψη. Τα μόνα που αλλάζουν είναι οι σακούλες από τα καλαθάκια απορριμμάτων. Ούτε καν σκουπίζουν, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πευκοβελόνες και αν πέσει και νερό η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Πριν από λίγες ημέρες έπεσε ένα παιδάκι 5,5 ετών με το ποδήλατό του. Δεν λέμε να σκουπίζουν κάθε μέρα, αλλά μία στο τόσο μπορούν να φροντίζουν για την καθαριότητα του προαυλίου», έλεγε διαμαρτυρόμενος δημότης.

Στην πλατεία Ευαγγελίστριας δεν λειτουργεί ούτε το σιντριβάνι. «Μετά τον Δεκαπενταύγουστο σταμάτησε να λειτουργεί και αντί για κόσμημα για την πλατεία συνιστά εστία μόλυνσης. Το νερό έχει γίνει κίτρινο και επιπλέον έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανάπτυξη εστίας κουνουπιών», επισημαίνει κάτοικος της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου