ΤΟΠΙΚΑ

Λ. Γαϊτάνης: «Εμπαίξατε πολιτικά τον Βόλο κ. Κοντονή»

λ-γαϊτάνης-εμπαίξατε-πολιτικά-τον-βό-758508

Για εμπαιγμό της πόλης του Βόλου από μέρος του πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης.

Αναλυτικά, στην δήλωσή του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει τα εξής:

“Ένα χρόνο πριν η τότε ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Σαρλή, σε απάντηση δηλώσεών μου για εμπαιγμό της πόλης, επαναδιατύπωνε την από τον Ιούνιο του 2016 εκφρασθείσα πολιτική της βούληση για κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Η ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε την από τον Ιούνιο του 2017 πρόσκληση του κ. Κοντονή στην εταιρία του Δημοσίου «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» να προβεί στην αξιολόγηση του πλέον κατάλληλου οικοπέδου κι ενώ ο ΔΣΒ είχε ήδη προτείνει 3, υπό προϋποθέσεις δωρεάν, δημοτικά οικόπεδα. Παράλληλα απέδιδε σε έλλειψη έγκυρης πληροφόρησής μου την από μέρους μου αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της.

Ακολούθησε ανταπάντησή μου στις 6 Σεπτεμβρίου 2017. Σε αυτήν καταλόγιζα πολιτική ευθύνη στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επί 15 μήνες απραξία της, καλώντας την ν’ αποδείξει, στην πράξη και όχι στα λόγια, την πολιτική της βούληση. «Ιδού η Ρόδος ή για να κυριολεκτούμε, ιδού ο Βόλος, ιδού και τα 3 υπό προϋποθέσεις δωρεάν οικόπεδα, όπως αυτά που σας έχουμε υποδείξει» κατέληγα.

Από τότε πέρασε ακριβώς ένας χρόνος. Στο διάστημα αυτό ούτε οι «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» εμφανίστηκαν στον Βόλο, ούτε ο κ. Κοντονής έκανε την παραμικρή αναφορά, όχι για νέο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά ούτε καν για τα προβλήματα στατικότητας του υφιστάμενου. Kαι μπορεί οι σοβάδες του να πέφτουν, το Υπουργείο όμως δεν εγκρίνει τη δαπάνη των 25.000 ευρώ! Ανεπίσημες πληροφορίες πάντως εμφανίζουν τον κ. Κοντονή να επισημαίνει, προς όσους τον ρωτούσαν σχετικά ότι προτεραιότητα έχουν άλλες πόλεις!!! Λες και θα χρειαζόταν άμεσα εξεύρεση πιστώσεων! Λες και μετά την επιλογή κατάλληλου δημοτικού οικοπέδου, δεν θα απαιτούταν η παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής. Ας τελείωνε τουλάχιστον η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης. Ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης (π.χ στη Γιάννη Δήμου, δίπλα στην κοίτη του Αναύρου) από χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων πόσο χρόνο θ’ απαιτούσε; Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι για την ολοκλήρωση της ανέγερσης ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου, δεν θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια; Ωστόσο ο Βόλος, κατά τον κ. Κοντονή, δεν δικαιούται να αποκτήσει νέο Δικαστικό Μέγαρο ούτε και μετά από 10 χρόνια, αφού προτεραιότητα φέρονται να έχουν άλλες πόλεις.

Ως προς την από μέρους του κ. Κοντονή λοιπόν αντιμετώπιση της πόλης αυτής, όσο και να ήθελα να επιλέξω πιο επιεικείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορώ παρά να πω: «Για το Δικαστικό Μέγαρο εμπαίξατε πολιτικά τον Βόλο, κ. Κοντονή»”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου