ΤΟΠΙΚΑ

Εκπληξη φορέων για τις ρινορραγίες σε παιδιά

εκπληξη-φορέων-για-τις-ρινορραγίες-σε-759102

Εκπληξη εξέφρασε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας για τις δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά του RDF Μάρκου Βαξεβανόπουλου στην EΡT Βόλου ότι η Επιτροπή δέχτηκε καταγγελίες από γονείς ότι παιδιά παρουσίασαν ρινορραγίες σε μέρες που υπήρχε έντονη μυρωδιά καμένου, ενώ κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για να διατυπωθεί επιστημονική άποψη.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Επιτροπή έχει δεχθεί καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά τους παρουσίασαν ρινορραγίες και ανησυχούν ότι έχουν επηρεαστεί από την έντονη μυρωδιά καμένου που σκεπάζει την πόλη με την υψηλή υγρασία, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η πόλη έχει καταστεί θάλαμος αερίων. Όπως γνωρίζετε έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, η οποία όμως διαθέτει νόμιμη άδεια καύσης. Δεν γνωρίζει κανείς από πού προέρχεται αυτή η μυρωδιά καμένου πλαστικού τις πρωινές ώρες, πρέπει όμως να εντοπιστεί. Επιπλέον θα ζητήσουμε στοιχεία από το Νοσοκομείο Βόλου, κατά πόσο υπάρχουν εκεί καταγεγραμμένα περιστατικά με ρινορραγίες όπως κατήγγειλαν γονείς στην επιτροπή».

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Καμία σχετική ενημέρωση δεν υπάρχει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Ματσιόλης ερωτηθείς εάν υπάρχουν αυξημένα περιστατικά ρινορραγιών είπε ότι «πρώτη φορά το ακούω αυτό».

«Επισήμως, δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση, ώστε ο κόσμος να ανησυχεί», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε:

«Εάν υπήρχαν αυξημένα περιστατικά, τότε θα τα συζητούσαμε σίγουρα. Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος ανησυχίας».

«Ουδέν… σχόλιο» από τον Ιατρικό Σύλλογο

Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης.

«Ουδέν σχόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες και πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορώ να εκφέρω επιστημονική άποψη για φήμες ή διαδόσεις. Δεν είναι ορθό. Οι ρινορραγίες μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια».

Κανένα περιστατικό στην Παιδιατρική

Από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ρωτήθηκε τέλος η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη, η οποία επισήμανε ότι στην Κλινική δεν έφτασε κανένα περιστατικό ρινορραγίας το τελευταίο διάστημα. Αν και για τέτοια συμβάντα κυρίως επιλαμβάνεται η Χειρουργική Κλινική, ακόμη και αν πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας, όπως διευκρίνισε η διευθύντρια της Κλινικής, οι παιδίατροι θα ενημερώνονταν. «Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα συμβάν» ήταν η κατηγορηματική της επισήμανση στη σχετική ερώτηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου