ΤΟΠΙΚΑ

«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»: Αφύπνιση κι ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

πριν-χτυπήσει-το-κουδούνι-αφύπνιση-759119

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί την εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» για την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο.

Μέσα από άρθρα της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

Θεματικές επιστημονικών άρθρων:

Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Επιστροφή στο πρόγραμμα του σχολείου
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Διαχείριση Σχολικού Άγχους
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Πώς να διαχειριστείτε την Σχολική Άρνηση
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Επικοινωνία Σχολείου κι Οικογένειας
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Μαθησιακές Δυσκολίες. Τι είναι;
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Συμβουλές για τη Σχολική Βία και Εκφοβισμό
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Συμβουλές για την Σεξουαλική Κακοποίηση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το Τμήμα Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πανελλαδικά. Ψυχολόγοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε σχολεία πανελλαδικά, υλοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης. Το α’ εξάμηνο του 2018, πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε 29.011 παιδιά στο πλαίσιο 534 επισκέψεων, σε 5.246 γονείς και κηδεμόνες στο πλαίσιο 167 επισκέψεων και σε 1.455 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο 57 επισκέψεων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει επίσης, την προεδρία και τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), ενός δικτύου που απαριθμεί 23 οργανισμούς από 14 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ μέσα από την μαθητική εθελοντική δράση του οργανισμού Yousmile προωθεί τις εθελοντικές πρωτοβουλίες μαθητών εθελοντών σε δράσεις κινητοποίησης κι ευαισθητοποίησης για θέματα που τους αφορούν και τους προβληματίζουν.

Ακολούθηστε το #ΠρινΧτυπήσειΤοΚουδούνι σε όλα τα Social Media

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση όσοι το επιθυμούν μπορούν να καλούν στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» ώστε να συζητήσουν με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να τους απασχολούν σε σχέση με το παιδί τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου