ΤΟΠΙΚΑ

Στην ΕΔΕΥΑ εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Βόλου

στην-εδευα-εκλέχθηκε-ο-δήμαρχος-βόλου-851206

Πολύ σημαντική επιτυχία για το Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ θεωρείται η εκλογή του δημάρχου Βόλου και προέδρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης κ. Αλέκου Βούλγαρη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Ο Δήμαρχος Βόλου εκλέχτηκε στην πρώτη τριάδα του νέου 11μελούς Δ.Σ της ΕΔΕΥΑ αποσπώντας την υποστήριξη των 2/3 των εκλεκτόρων στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία.
Σε σύνολο 117 μελών που ψήφισαν εκλέγονται οι δήμαρχοι: Μ. Ταμήλος (Τρικάλων) 96 ψήφους, Κ. Τζανακούλης (Λάρισας) 95 ψήφους, Αλ. Βούλγαρης (Βόλου) 78 ψήφους, Γ. Κουράκης (Ηρακλείου) 68 ψήφους, Π. Μοσχολιός (Αγρινίου), 60 ψήφους Κων/νος Σιμιτζής (Καβάλας) 60 ψήφους, Γ. Μαρινάγης (Ρεθύμνου) 59 ψήφους, Δ. Τερζίδης (Κιλκίς) 58 ψήφους, Κ. Βιρβιδάκης 55 ψήφους (Χανίων), Γ. Κοπρονιάς (Λαμίας) 55 ψήφους και Ι. Βλάχος (Σερρών) 45 ψήφους.
Η ΕΔΕΥΑ ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα τη Λάρισα και αποτελεί την κοινή έκφραση των 160 περίπου ΔΕΥΑ της χώρας που λειτουργούν με το Ν. 1069/80.
Με αφορμή την εκλογή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης δήλωσε τα εξής: “Αποτελεί για μένα πραγματικά μεγάλη τιμή που έτυχα της ευρείας αποδοχής και στήριξης ενός μεγάλου αριθμού εκλεκτόρων.
Η εκλογή μου στην ΕΔΕΥΑ ασφαλώς και αποτελεί ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη πρόκληση ειδικά στην περίοδο που διανύουμε και που όλοι έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που εν όψει καλοκαιριού “χτυπά” την πόρτα μας.
Η ΕΔΕΥΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ορθολογικότερη διαχείριση και είμαι σίγουρος ότι με την συνεργασία όλων, αξιοποιώντας και την ελληνική νομοθεσία που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε, θα θεσμοθετήσουμε μέτρα και δράσεις που θα δίνουν λύση στο πρόβλημα και θα εξασφαλίζουν την καλή ποιότητα του νερού.”
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το νέο Δ.Σ να συγκροτηθεί σε σώμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου