ΤΟΠΙΚΑ

Αποφασισμένοι να… χτίσουν την ΔΟΥ στη Σκόπελο

αποφασισμένοι-να-χτίσουν-την-δου-στη-851206

Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούν οι καταστηματάρχες της Σκοπέλου τις εξελίξεις με τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για πλήρη επιβολή του νόμου προειδοποιούν όχι μόνο με αποκλεισμό της Εφορίας αλλά ακόμα και με χτίσιμό της!

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών και στο Πρωθυπουργό ζητούν την αναστολή του νόμου καθώς η τήρησή του θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών επί του αντικαπνιστικού νόμου. Ενώ καταλαβαίνουμε την ανάγκη προστασίας της υγείας του πολίτη μας βρίσκει αντίθετους με την χρονική στιγμή εφαρμογής του νόμου», αναφέρουν οι καταστηματάρχες.

Όπως τονίζουν με την οικονομική κρίση που περνά η χώρα τα καταστήματα του είδους όπως και πολλές άλλες παραγωγικές τάξεις βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

«Κάθε παραπέρα επιβάρυνση των εξόδων ή μείωση των εσόδων μας απλώς θα σημάνει το τέλος για τους πιο πολλούς από εμάς και τις επιχειρήσεις μας. Αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας και στην αδυναμία του καθενός μας να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες της καθημερινής ζωής», αναφέρουν οι επαγγελματίες.

Οι ίδιοι προσθέτουν πως «εάν είναι να φτάσει η στιγμή που δεν θα μπορούμε να θρέψουμε και να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας που είναι ότι πιο σημαντικό και ιερό έχουμε τότε θα αναγκαστούμε να αγωνιστούμε με κάθε μέσο ενάντια σε οποιαδήποτε αιτία προκαλεί αυτή την κατάσταση και όσο πιο απελπισμένοι είμαστε τόσο πιο έντονα θα αντιδράσουμε. Είναι φαινόμενα των καιρών να μην μπορούμε να απολαύσουμε ορισμένες πολυτέλειες που ίσως είχαμε στο παρελθόν και νομίζουμε ότι οι πιο πολλοί από εμάς το έχουμε αποδεχτεί. Τι να μην μπορείς να παρέχεις όμως ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά σου είναι απλώς μη αποδεκτό».

Οι καταστηματάρχες της Σκοπέλου προτείνουν την διετή αναστολή του νόμου με την υποχρέωση εκ μέρους τους μετά την πάροδο της διετίας να ισχύσει με κάθε τρόπο στο νησί.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν πως θα ακολουθήσει σειρά κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Σκοπέλου κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα αποκλείσουν την ΔΟΥ για δύο ημέρες, ενώ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα αποκλείσουν μόνιμα την Υπηρεσία με χτίσιμο της εισόδου με οικοδομικά υλικά, ενώ τέλος θα κάνουν και μήνυση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου