ΤΟΠΙΚΑ

Βαλίτσες με δύο κιλά χασίς

βαλίτσες-με-δύο-κιλά-χασίς-851206

Υπό τη διακριτική παρακολούθηση λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου επιβιβάστηκαν ταξιδιώτες το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Ε/Ο-Ο/Γ πλοίο της γραμμής Αγίου Κωνσταντίνου-Σποράδων, μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τη Φθιώτιδα στο νησί της Αλοννήσου.

Οι πληροφορίες των λιμενικών αρχών επιβεβαιώθηκαν. Στις 3:30 μετά το μεσημέρι, στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, μετά έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε 36χρονο κατά την επιβίβασή του στο πλοίο εντοπίστηκε να μεταφέρει στις αποσκευές του μεγάλη ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 2 κιλών.

Ο 36χρονος, κάτοικος Αθηνών και τελευταία κάτοικος Αλοννήσου, είχε εκδώσει εισιτήριο με προορισμό το νησί, όπου τον ανέμενε όπως προέκυψε στη συνέχεια νεαρός γνωστός του, ο οποίος θα παραλάμβανε τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ο έλεγχος των λιμενικών οδήγησε σε δύο πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη 1.034 γραμμαρίων και 982 γραμμαρίων αντίστοιχα. Μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου.

Στα πλαίσια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 36χρονος θα παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες σε 20χρονο στην Αλόννησο.

Προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Βόλου, παρουσία δικαστικού Λειτουργού, μετέβησαν βραδινές ώρες προχθές, με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στην Αλόννησο, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη συνάντηση σε ανοιχτό χώρο μεταξύ του 36χρονου και του 20χρονου προκειμένου να παραδοθεί η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες συνελήφθη ο 20χρονος και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να κατασχεθεί στην οικία του 20χρονου, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης αναμεμιγμένης με καπνό μεικτού βάρους 2 γραμμαρίων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου