ΤΟΠΙΚΑ

Happy Friday στα δημοτικά σχολεία δύο φορές το μήνα από φέτος

happy-friday-στα-δημοτικά-σχολεία-δύο-φορές-το-μή-759840

Happy Friday… δύο φορές το μήνα στα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, οι μαθητές των οποίων θα επιστρέφουν σπίτι για το Σαββατοκύριακο χωρίς… τα σχολικά βάρη. Ο θεσμός «η τσάντα στο σχολείο» που πέρυσι εφαρμόστηκε στα δημοτικά και της περιοχής για πρώτη φορά, θα συνεχιστεί και από τη νέα σχολική χρονιά και μάλιστα πιο ενισχυμένος. Αντί για ένα Σαββατοκύριακο, οι μαθητές θα απολαμβάνουν δύο ελεύθερα Σαββατοκύριακα το μήνα.

Πέρυσι, ο θεσμός άρχισε να εφαρμόζεται μετά την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές των Χριστουγέννων στις αίθουσες διδασκαλίας. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε κάθε σχολείο ο Σύλλογος Διδασκόντων όρισε μία Παρασκευή το μήνα, κατά την οποία οι μαθητές στο σχόλασμα δεν επέστρεφαν σπίτι με τις σχολικές τους τσάντες.

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Μάλιστα, ο θεσμός είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό όχι μόνο από τα παιδιά αλλά και από τους ίδιους τους γονείς, που κατάφεραν να μοιραστούν δημιουργικό χρόνο μαζί χωρίς το άγχος της… παρουσίας της σχολικής τσάντας να… θυμίζει τα μαθήματα που θα πρέπει να γίνουν.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Σύλλογοι Διδασκόντων των δημοτικών σχολείων θα κληθούν να αποφασίσουν για τα δύο Σαββατοκύριακα το μήνα που οι τσάντες θα μένουν στα σχολεία.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου