ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού στην πλατεία Πανεπιστημίου από ταξικά σωματεία και συνταξιούχους

ραντεβού-στην-πλατεία-πανεπιστημίου-760592

Στις 11 Σεπτεμβρίου

«Αγωνιστικό ραντεβού» στην πλατεία Πανεπιστημίου για την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. έκλεισαν ταξικά συνδικάτα, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Μουσικών Θεσσαλίας ¨Ο Απόλλων¨, Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ.

Ενόψει της συγκέντρωσης σε κάλεσμα που απευθύνουν τα προαναφερθέντα σωματεία, επικρίνεται έντονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που «απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της» όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης «κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει ότι έχουν βγει τα μαχαίρια στην περιοχή μας με σχέδια για αλλαγή συνόρων» για αυτό και απευθύνεται παρότρυνση στους εργαζόμενους να «συσπειρωθούν ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζοντας τη μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων» όπως υπογραμμίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου