ΤΟΠΙΚΑ

«Στο πόδι» οι Μακεδόνες του Βόλου

στο-πόδι-οι-μακεδόνες-του-βόλου-762220

Με στόχο να «βουλιάξει», όπως λένε, η Θεσσαλονίκη από κόσμο, οι Μακεδόνες της Μαγνησίας σηκώνουν «μανίκια» και έχουν ξεκινήσει κινητοποίηση, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι Βολιώτες, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στις 7 το απόγευμα. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων αλλά και Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού, που θέλουν την ημέρα που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα μιλά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση, από την καρδιά της Βορείου Ελλάδας, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Τρέφουν αυταπάτες όσοι νομίζουν ότι το θέμα θα ξεχαστεί τόσο εύκολα ή επειδή ήταν καλοκαίρι, ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα αποδεχτούμε τετελεσμένα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου κ. Βενετία Μπελιτσιώτη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, να στηρίξουν με την παρουσία τους το συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς θέλουμε για μία ακόμη φορά να διατρανώσουμε ειρηνικά για την ελληνικότητα Μακεδονία μας. Δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές, ούτε κομματικές ταμπέλες στο συλλαλητήριο. Θέλουμε να διατρανώσουμε ότι δεν παραχωρείται το όνομα Μακεδονία» πρόσθεσε η ίδια. Σύμφωνα με την πρόεδρο του τοπικού συλλόγου, καθημερινά καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Μαγνησίας μηνύματα συμπαράστασης ενόψει του συλλαλητηρίου το επόμενο Σάββατο, γεγονός που η ίδια εκτιμά πως είναι προάγγελος της μαζικότητας που θα έχει.

«Ανιστόρητος ο Ντιμιτρόφ»

Η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των Μακεδόνων μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν έκρυψε την δυσφορία της για τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ν. Ντιμιτρόφ, που αποκάλεσε τον εαυτό του «Μακεδόνα», προκαλώντας την αντίδραση πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

«Με όσα αλυτρωτικά είπε ο κ. Ντιμιτρόφ, έδειξε ότι είναι ανιστόρητος» ήταν το σχόλιο της κ. Μπελιτσιώτη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η ίδια ωστόσο έσπευσε να επισημάνει, ότι «για να μπορεί να τα υποστηρίζει αυτά ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, δώσαμε εμείς ως χώρα το δικαίωμα δυστυχώς» συνέχισε η ίδια αναφερόμενη στις επιπτώσεις που έχει ήδη η «συμφωνία των Πρεσπών» που υπέγραψε η κυβέρνηση και η οποία, σύμφωνα με την ίδια και όσους αντιδρούν παραχωρεί ουσιαστικά το όνομα Μακεδονία στα γειτονικά Σκόπια.

O Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για το συλλαλητήριο θα ναυλώσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από Βόλο το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου για τη Θεσσαλονίκη. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6945825115 και 6947205204.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου