ΤΟΠΙΚΑ

ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας: Το φαινόμενο του Μπεϊσμού γεννά τερατώδεις συμπεριφορές

κιν-αλ-μαγνησίας-το-φαινόμενο-του-μπεϊ-762857

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την Δευτέρα και την Τρίτη, από το Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Χωρίς πλέον καμία έκπληξη αλλά με πολύ έντονο προβληματισμό παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες τα επεισόδια που εξελίχτηκαν κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου.

Είναι πλέον προφανής η ανοχή τις κοινωνίας μας στο φαινόμενο του Μπεϊσμού που γεννά τερατώδεις συμπεριφορές όπως είναι οι προπηλακισμοί πολιτών από security και μπράβους, συνεδριάσεις οργάνων με την παρουσία των ΜΑΤ, συλλήψεις Δημοτικών Συμβούλων και παρακρατικές μεθόδους που προσπαθούν να φιμώσουν κάθε άλλη άποψη.

Όσο και να ανατρέξει η μνήμη μας στο παρελθόν, ακόμα και σε περιόδους έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μπορούμε να θυμηθούμε.

Η κοινωνική διαβούλευση και ο διάλογος στο Βόλο της Δημοκρατίας και της προόδου θεωρούνταν τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια δεδομένες κατακτήσεις.

Ιδιαίτερα για θέματα που αφορούσαν μείζονα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η διαχείριση του νερού, που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι προϊόν για μπίζνες και παιχνίδια όπως νομίζει η Δημοτική Αρχή, αλλά ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά του ανθρώπινου είδους.

Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι επιβάλλεται για τις εξελίξεις στην ΔΕΥΑΜΒ η συμμόρφωση της Δημοτικής αρχής στους νόμους της πολιτείας και η πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση της κοινωνίας, ώστε όποιο αποτέλεσμα υπάρξει να είναι προϊόν εξαντλητικής διαβούλευσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων αλλά και των πολιτών αυτής της πόλης.

Πρέπει η Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί το τεράστιο διακύβευμα των εξελίξεων στη ΔΕΥΑΜΒ και να αφήσει τους τραμπουκισμούς και τα παιχνίδια εκδικούμενη τους εργαζόμενούς της αλλά και τους πολίτες. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ψηφίστηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και να εργαστεί με όλη της τη δύναμη υπέρ των συμφερόντων τις πόλης και όχι για ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιτέλους ας πετάξουν τη μάσκα των δήθεν υπερασπιστών των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών της, τα οποία, στην ουσία τσαλαπατούν και βιάζουν βάναυσα.

Καλούμε τους πολίτες αυτής της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής και να αποτρέψουν με κάθε δημοκρατικό τρόπο την διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου