ΤΟΠΙΚΑ

«Απαξιωτική» συμπεριφορά οδηγού Αστικού ΚΤΕΛ σε βάρος ΑμεΑ

απαξιωτική-συμπεριφορά-οδηγού-αστ-763009

Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού αστικού λεωφορείου σε βάρος ηλικιωμένης με κινητικά προβλήματα κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναγνώστρια της εφημερίδας.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Γκατζούνη, η οποία απευθύνθηκε στην εφημερίδα διαμαρτυρόμενη για την ψυχική οδύνη – αναστάτωση που υπέστη η μητέρα της το περασμένο Σάββατο που χρησιμοποίησε το Αστικό ΚΤΕΛ για να κατέβει στον Βόλο.

Η κ. Γκατζούνη λέει ότι η μητέρα της από την ταραχή της δεν κατέβηκε τελικά στον προορισμό της, αλλά στον τερματικό σταθμό του λεωφορείου, στον Άναυρο.

Όπως περιγράφει, όλα συνέβησαν γύρω στις 10.00 το πρωί. «Η μητέρα μου έτεινε το χέρι της λίγο πριν τη στάση του λεωφορείου προκείμενου να σταματήσει για να την πάρει. Εντούτοις, ο οδηγός δεν σταμάτησε και η μητέρα μου του επέδειξε την κάρτα ΑΜΕΑ προσπαθώντας επιταχύνοντας, όσο μπορούσε, να πλησιάσει στη στάση. Τότε ο οδηγός σταμάτησε και ενώ η μητέρα μου προσπαθούσε να ανεβεί της είπε ότι έκανε κακώς που δεν συνέχισε το δρομολόγιό του. Η μητέρα μου τον ρώτησε τότε γιατί, αφού είδε την κάρτα της πως έχει θέματα υγείας, γιατί επέμενε να μη σταματά».

Με απερίγραπτο θράσος φέρεται να ανταπάντησε τότε ο οδηγός και μάλιστα μπροστά σε πλήθος κόσμου. «Εκείνος λοιπόν είπε πως ακριβώς γι’ αυτό δεν έπρεπε να σταματήσει γιατί «εξαιτίας σας φαλιρίσαμε και δεν έχουμε δουλειά»».

Σφόδρα ενοχλημένη η ηλικιωμένη είπε: «Είναι απαράδεκτο να λες ότι δεν έχετε δουλειά επειδή κάποιοι από μας έχουμε ένα είδος αναπηρίας και κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας».

«Την επόμενη φορά δεν θα σταματήσω κιόλας για να σας πάρω με το λεωφορείο», φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να αντέτεινε ο οδηγός.

Το φραστικό επεισόδιο σοκάρισε τόσο την ηλικιωμένη γυναίκα όσο και την κόρη της. Η κ. Γκατζούνη διερωτάται: «Έπρεπε ο συγκεκριμένος κύριος να της θυμίσει τα προβλήματά της, να την απαξιώσει γι’ αυτά, να αισθανθεί άσχημα και να χάνει την αξιοπρέπειά της, να χρειαστεί να απολογηθεί για τα αυτονόητα και φυσικά μπροστά στα μάτια και στα αυτιά των υπολοίπων επιβατών;».

Οι δυο γυναίκες ενημέρωσαν για το επεισόδιο την Αστυνομία, η οποία τους προέτρεψε να απευθυνθούν στο Αστικό ΚΤΕΛ και να καταθέσουν καταγγελία.

Ενημέρωση του «Ιππόκαμπου»

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Σωματίου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος, ο οποίος μίλησε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Παναγιώτη Γιόλα.

Ο κ. Μπέλλος είπε ότι: «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Και σε περίπτωση που προκλήθηκε ο οδηγός, πάλι νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Νομίζω είναι μία εν γένει συμπεριφορά που είναι καταδικαστέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός φέρεται να σταμάτησε για να εξυπηρετήσει την ηλικιωμένη λίγο πριν από σιδηροδρομικές γραμμές. Επιπλέον, φέρεται να μίλησε με απαξιωτικό τρόπο αφού πρώτα η 70χρονη του είπε κάτι ανεβαίνοντας στο λεωφορείο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε για το φραστικό επεισόδιο στον κ. Γιόλα, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο. «Στο Αστικό ΚΤΕΛ δεν έγινε καμία έγγραφη καταγγελία», περιορίστηκε να δηλώσει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η οικογένεια, πάντως, τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί το ΚΤΕΛ και θα διαμαρτυρηθεί και εκεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου