ΤΟΠΙΚΑ

Ανταλλαγές πυρών με φόντο τα έκτροπα στο Δημαρχείο

ανταλλαγές-πυρών-με-φόντο-τα-έκτροπα-σ-763054

Απάντηση στον πρώην δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα έκτροπα στο δημαρχείο με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έδωσε χθες ο δήμος Βόλου, καταγγέλλοντάς τον για «απύθμενο θράσος».

Ο Π. Σκοτινιώτης

Η ανάρτηση του πρώην δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, με τίτλο,

«Εκπροσωπούν την πιο σκοτεινή, την πιο φαύλη εκδοχή του πολιτικού συστήματος»: «Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας, το «παρακράτος», οι διώξεις, είναι ο μόνος τρόπος που θέλουν, ξέρουν και (νομίζουν πως) μπορούν να διαχειριστούν τις τυχοδιωκτικές επιλογές τους, τις κραυγαλέες τους ανεπάρκειες, τις παταγώδεις αποτυχίες τους, τα τερατώδη τους ψέματα.

Κι ενώ εκπροσωπούν την πιο σκοτεινή, την πιο φαύλη εκδοχή του πολιτικού συστήματος, υποδύονται τους άμεμπτους, τους αίροντες τις διαχρονικές «αμαρτίες» της πόλης. Και όποιος δεν είναι μαζί τους, δεν είναι μόνο δικός τους εχθρός, αλλά εχθρός της πόλης, ου μην αλλά και της …δημοκρατίας!

Απομονωμένοι πια και αποκομμένοι από τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, ζουν με την αυταπάτη ότι η πραγματικότητα θα προσαρμοσθεί στις επιθυμίες τους. Παίζουν πλέον τα ρέστα τους κι ό,τι κάτσει…».

Ο Δήμος Βόλου

Η απάντηση του Δήμου Βόλου: «Και μέσα στο χαμό, που οι σε διατεταγμένη υπηρεσία «μπαχαλάκηδες’ επιχείρησαν να προκαλέσουν, γι άλλη μια φορά, ο μεγάλος πολιτικός γυρολόγος, ο αδίστακτος αριβίστας, πρώην βουλευτής, γεν. Γραμματέας, Νομάρχης και Δήμαρχος, Σκοτινιώτης, επίλεξε να παραδώσει μαθήματα… Δημοκρατίας και συμπεριφοράς, ελπίζοντας, μάλλον, ότι έτσι θα βγει από την λήθη και την απομόνωση, που, δυστυχώς γι αυτόν, τον καταδίκασαν αμετάκλητα οι πολίτες.

Θα ήταν βέβαια καλύτερα να βγει και να επικοινωνήσει τις σκέψεις και τις απόψεις του, όχι κρυμμένος και καλυμμένος πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά σε άμεση επαφή και διάλογο με τον απλό, καθημερινό άνθρωπο της πόλης, τον οποίο, ακόμη και σήμερα, αποφεύγει, ενδεχομένως γιατί δεν είναι αντάξιος της μεγαλοσύνης του.

Τότε θα μάθαινε και για τον παλμό της κοινωνίας και για τις αυταπάτες που ο καθένας μπορεί να έχει. Και κυρίως θα μάθαινε ποια γνώμη έχουν οι πολίτες για τον πολιτικό Σκοτινιώτη, που επί δεκαετίες, υφάρπαζε την ψήφο τους, επιβάλλοντας την εικονική πραγματικότητα, μέσω ενός τερατώδους προπαγανδιστικού, διαπλεκόμενου, μηχανισμού, πριν την ανακαλύψουν οι… Αμερικανοί (αν και η καρδιά του στη… Μόσχα βρίσκονταν).

Πραγματικά, πάντως, θαυμάζουμε το απύθμενο θράσος του συγκεκριμένου κυρίου, που αν και υπηρέτησε πρόθυμα το πιο σάπιο πολιτικό καθεστώς που γνώρισε η πατρίδα μας και στήριξε τις πιο αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που φτωχοποίησαν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τολμά να ασκεί κριτική και να απονέμει τίτλους δημοκρατικότητας. Προφανώς το αντλεί από τα κοσμικά, αλλά – φευ – μικροαστικά πια, σαλόνια, όπου μαζί με τους άλλους ξεπερασμένους από την ζωή και την κοινωνία “δήθεν” θρηνούν τα χαμένα μεγαλεία τους και ονειρεύονται νέες εξουσίες.

Οσο για τα ρέστα και το παιχνίδι, απλώς επισημαίνουμε ότι ακόμη και για να παίξεις τα ρέστα σου πρέπει να έχεις. Ο ίδιος, ωστόσο, ούτε αυτά έχει αφού τον «ξεγύμνωσαν» οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές. Αν, όμως, θεωρεί ότι ακόμη έχει κάποιο πολιτικό κεφάλαιο ή κάποια κοινωνική αποδοχή να… παίξει, οι εκλογές είναι σε λίγους μήνες. Είναι κρίμα να στερήσει από τους πολίτες άλλη μια ευκαιρία να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά για όσα διέπραξε σε βάρος της πόλης και των ιδίων, «μαυρίζοντάς» τον!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου