ΤΟΠΙΚΑ

Αντίπαλός μας και ο χρόνος…

αντίπαλός-μας-και-ο-χρόνος-462819

Δεν είναι μόνον ότι βρίσκονται στον «αέρα» οι Μεσογειακοί Αγώνες, είναι και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το 2013, που ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων αθλητικής υποδομής που πρόκειται να γίνουν στο Βόλο και τη Λάρισα και τα οποία περιλαμβάνονται στο Φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων, εάν φυσικά οι τελευταίοι γίνουν τελικά στις δύο θεσσαλικές πόλεις.

Τις παραπάνω επιφυλάξεις εξέφρασε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και ένα μόλις 24ωρο μετά την ενημέρωση που είχε στη Αθήνα με τον κ. Δημ. Πυργιώτη, Γενικό Γραμματέα Τουριστικής και Πολιτιστικής Υποδομής, που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για τα έργα αθλητικής υποδομής των Μεσογειακών Αγώνων, με αιχμή το Κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας και το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο. Τα μοναδικά ίσως έργα που θα μείνουν ως… προίκα στην περιοχή μας, μετά το φιάσκο που είχαμε με το Μεσογειακό Χωριό.

Ειδικότερα για το Κωπηλατόδρομιο της Κάρλας μολονότι ο κ. Σκοτινιώτης εκτίμησε ότι φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση να κατασκευαστεί, υποστήριξε ότι αν μέχρι το καλοκαίρι δεν ολοκληρωθεί η μελέτη και δεν δημοπρατηθεί, τότε εκφράζονται, όπως τόνισε, επιφυλάξεις, αν θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Το πιο σοβαρό εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, φαίνεται να είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που πρέπει να εκδοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για τις Ζώνες Προστασίας στην περιοχή Κάρλας και Μαυροβουνίου. Μία απόφαση που, όπως πρόσθεσε, είναι δύσκολη και η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Προβλήματα, αν και λιγότερα από το Κωπηλατοδρόμιο, υπάρχουν και για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο, όπου επίσης πρέπει να υπερπηδηθούν διάφορα νομικά θέματα, όπως και ο επανακαθορισμός των ορίων αιγιαλού και παραλίας.

Η Κυβέρνηση, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις θέσεις της για τους Αγώνες, τα χρήματα που θα δοθούν για τους Αγώνες και ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια που υπάρχουν. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν, είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου, γιατί πλέον το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων κουράζει και ενοχλεί την τοπική κοινή γνώμη.

Συνάντηση με Σηφουνάκη

Εξάλλου κατά την προχθεσινή μετάβασή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη. Στη σύσκεψη που έγινε με στελέχη του υπουργείου ο κ. Σκοτινιώτης έθεσε τα θέματα που αφορούν στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, με τον κ. Σηφουνάκη να δίνει διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχει δοθεί στη Δημοτική Αρχή Βόλου το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία και στελεχών του υπουργείου. Σημειώνεται πως στη σύσκεψη ήταν παρούσα και η μελετήτρια του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου Ράνια Κλουτσινιώτου.

Στην ίδια συνάντηση με τον κ. Σηφουνάκη ο Δήμαρχος Βόλου συζήτησε και το θέμα της τροποποίησης στο Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου. Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει για το σκοπό αυτό από τη ΝΑΜ, με τον αναπληρωτή Υπουργό να ζητά από την πλευρά του, όπως του κοινοποιηθούν οι προτάσεις του Δήμου, προκειμένου να τις επεξεργαστεί και να τις αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση διατήρησης του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου